ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΚΑΡΤΑ

 
Οι γύφτοι. Έτσι τους λένε περιφρονητικά τους Ρομά. Μία ράτσα που κυκλοφορεί αιώνες σ’ όλη την Ευρώπη και έχει ταυτιστεί μ’ ό,τι ανάξιο και καταδικαστέο σε μία αστική κοινωνία. Το έγκλημα και την έλλειψη προσαρμοστικότητας.
Σήμερα και κάθε 8 Απριλίου είναι η Γιορτή των Ρομά. Σε ανάμνηση του Α' διεθνούς συνεδρίου των τσιγγάνων την ίδια μέρα το 1971, στο Λονδίνο. Οι γύφτοι, λοιπόν ή ρομά και τσιγγάνοι δεν απουσιάζουν από τα δελτία ειδήσεων για εγκληματικές ενέργειες. Ποιος το έκανε; Γύφτοι, ποιος άλλος! Γύφτοι έκλεψαν, γύφτοι μπουκάρισαν στο σπίτι, μια συμμορία γύφτων. Δικαιολογημένα ή όχι, επισήμως και ανεπισήμως  τους έχουν στο κυνήγι. Το 2007 με το που μπαίνουν στην Ευρώπη οι Ρουμάνοι έδιωξαν όσους μπορούσαν από τους ρομά. Ο Σαρκοζί όταν έγινε πρόεδρος στην Γαλλία απέλασε πολλούς.
Είναι διαφορετική η φτιάξη των τσιγγάνων. Γουστάρουν να τη βγάζουν στο αλλοιώς οι γύφτοι. Αλανιάρικα και πονηρά. Αυτή είναι η φύση τους. Δεν βολεύονται στο ορνιθοτροφείο της πολυκατοικίας, ούτε να βαράνε κάρτα στο εργοστάσιο. Ο Χίτλερ δολοφόνησε μισό εκατομμύριο τσιγγάνους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί. Ότι είναι κατώτερη φυλή. Το ολοκαύτωμά τους είναι στη σκιά από εκείνο των Εβραίων. Οι ρομά δεν θέλουν δικό τους κράτος, όπως τέτοιο απέκτησαν μετά τον πόλεμο οι Εβραίοι, το Ισραήλ 
Διαβαστε ακομα:

ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΔΩ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ...