ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

 
Ακατανόητο. Σταματήσανε τα σχολεία, λόγω Πάσχα. Όχι, δεν τον καταλαβαίνω. Δεν το δέχομαι με τίποτα. Τι θα πει λόγω Πάσχα. Αφού τα παιδιά αντί για σχολείο δεν θα πηγαίνουν εκκλησία. Γιατί δύο ολόκληρες εβδομάδες να ξεχάσουνε τα θρανία; Να περνάει το δηλητήριο στη σκέψη τους ότι το σχολείο, δηλαδή η γνώση είναι κόπος και ως μαθητές έχουν ανάγκη από... αποχή, χαλάρωση, ξεκούραση. Απίστευτο αυτό με τη διακοπή των μαθημάτων λόγω... Πάσχα.

 

Τα δεκαπενθήμερα για το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, άντε να τα δεχθείς σε εποχές που υπήρχαν οι... λάσπες. Όχι οι ευκολίες ζωής, και κάποια παιδιά με τις ώρες ποδαράτο πήγαιναν στο σχολείο. Σήμερα, το πρώτο που θα πρέπει να εκπαιδευθεί το παιδί, πέρα από τα μαθήματά του, είναι να εκτιμήσει την αξία του χρόνου. Ότι το χρόνο δεν τον έχει για πέταμα. Ότι το πρώτο όπλο μαθητή, του νέου ανθρώπου είναι ο χρόνος, να μάθει να τον διαχειρίζεται για πάρτη του.

Έχουν αλλάξει τα κόζα. Υψηλώτερες είναι οι απαιτήσεις της ζωής. Διακοπές 17.18 μέρες για το Πάσχα; Έφθαναν και δύο, έστω τρεις ημέρες, όχι περισσότερες.

Διαβαστε ακομα:

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΑΡΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ