ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ... ΣΚΑΚΙ

 

Πάντα πριν γράψω για κάποιον μπαίνω στη θέση του. Ο μεγαλύτερος σκακιστής της Ιστορίας, ο Ρώσος Γκάρυ Κασπάρωφ, ανοικτά πολέμιος του Πούτιν, το ‘χει ρίξει στην πολιτική. Γιατί το έκανε αυτό; Γιατί ένας κορυφαίος, στον καιρό πρώτος στον κόσμο, εγκατέλειψε το σκάκι και έγινε ένας χαμένος στο σωρό πολιτικός αχτιβιστής. Άφησε από τον Ιούνιο του 2005 μια θριαμβευτική πορεία που τον οδήγησε στον ουρανό, για να ασχοληθεί με... άλλο αντικείμενο.

Γεννήθηκε το 1963, σα σήμερα 13 Απριλίου στο Αζερμπαϊτζάν ο Κασπάρωφ, γιος Εβραίου και Αρμένισσας, και ζει με την οικογένεια του στη Νέα Υόρκη. Και ξοδεύει το χρόνο του και όλη του την ενέργεια με την... ''Ανανέωση της Δημοκρατίας''. Είναι η πολιτική κίνηση που έφτιαξε ενάντια στον Πούτιν.
Κάνει πλάκα ο άνθρωπος; Δεν αποκλείεται. Κι αν πράγματι κάνει πλάκα, την κάνει στα σοβαρά. Συνεργάζεται με προσωπικότητες της επιστήμης και της τέχνης. Η πολιτική του κίνηση, λέει,  είναι μια πρωτοβουλία για την... αναζωογόνηση της φιλελεύθερης δημοκρατίας.
Στο μεταξύ ο θρύλος του σκάκι Garry Kasparov παίζει με πιτσιρικάδες σε τουρνουά. Με ταλαντούχους σκακιστές. Τον Ιούνιο του 2015 στην Αθήνα και τον Ιούνιο του 2016 στη Θεσσαλονίκη είχε αντιμετωπίσει ελληνόπουλα. Και κουράστηκε να μοιράζει αυτόγραφα στους «αντιπάλους» του.
Διαβαστε ακομα: