ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ Η ΠΡΩΗΝ ΠΟΡΝΗ

 
Τα απίθανα δεν γίνονται μονάχα στο σινεμά. Σ' αυτά, άλλωστε, τα απίστευτα κι αληθινά την πέφτει ο δημιουργός στο θέατρο και το μυθιστόρημα, Και προσκυνάει γεγονότα και πρόσωπα πραγματικά, με δράση αξιοθαύμαστη, αξιοσημείωτη. Ένα τέτοιο πρόσωπο της Ιστορίας είναι η Θεοδώρα, η φιλόδοξη και όμορφη, η ακόλαστη και αδίστακτη. Η πιο διάσημη αυτοκράτειρα του Βυζαντίου.

Ο αυτοκράτωρ είναι ο Φλάβιος Πέτρος Σαββάτιος, ο γνωστός Ιουστινιανός Α', γεννηθείς το 483. Δικαιολογημένα τον καπέλωσε η σύζυγός του, μια πρώην πόρνη. Με την αξία της. Όταν έγινε σύζυγος του Ιουστινιανού, άρα αυτοκράτειρα, συμπεριφερόταν ως εξουσιάστρια από κούνια. Όλοι, δεσποτάδες και στρατηγοί, άρχοντες και αριστοκράτες, υποκλίθηκαν την κλάση της.

Ο Ιουστινιανός σύντομα κατέληξε το δεύτερο βιολί της αυτοκρατορίας. Πρώτο βιολί και μαζί πρώτο μπουζούκι πίστα η Θεοδώρα, γυναίκα άπαικτη μαστόρισσα στο κρεβάτι. Αυτή τον πρώτο λόγο. Σ' όλα.

Τα χρειάστηκε ο Ιουστινιανός και ήθελε να τα παρατήσει όταν ξέσπασε η επανάσταση, όταν ξεσηκώθηκε ο κοσμάκης αγανακτισμένος για τους μεγάλους φόρους. ”Πού πας, ωρέ!... ” τον ταρακουνάει η τσαούσα. Λέμε για την Στάση του Νίκα, όταν ο Ιουστινιανός τελικά δεν σήκωσε τα χέρια, τελικά έσφαξε 30.000 ανθρώπους στον ιππόδρομο.

Το 522, στα 40 του χρόνια ο Ιουστινιανός γνώρισε την πουτάνα και την καψουρεύθηκε αμέσως. Την παντρεύτηκε το 525 και πέθανε μετά από 40 χρόνια. Η Κυπρία Θεοδώρα, κόρη αρκουδιάρη, γεννήθηκε σε τσίρκο, άσκησε το αρχαιότερο επάγγελμα πριν ξελογιάσει τον Ιουστινιανό. Πέθανε σα σήμερα 28 Ιουνίου, το 548, στα 48 της χρόνια.

Διαβαστε ακομα:

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ