ΤΖΟΓΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

 
Δεν το πιστεύεις. Η φωτιά στην Αττική έκαψε τη ζωή ανθρώπων. Και να το πιστέψεις, το απίστευτο, πως να το χωνέψεις. Να το δεχτείς ως γεγονός στον καιρό σου. Ότι προκάλεσε την απώλεια του διπλανού σου, του γείτονα σου, του συμπολίτη σου. Αναφέρομαι  στην τραγωδία του 2018 στο Μάτι. Συνέβη το απίστευτο, το απίθανο, το είπαν και τα ΜΜΕ, η μαύρη είδηση κάνει το γύρο του κόσμου. Να, όμως, που αρνείσαι να το δεχτείς. Ίσως, να μη θες να συνειδητοποιήσεις πως κυκλοφορείς φτερό στον άνεμο στην ίδια την πατρίδα σου.

Διακόσα χρόνια καίγεται η Ελλάδα. Ασταμάτητα. Η ιστορία είναι παλιά. Οι φωτιές, μόνες τους ή από εμπρησμό, είναι στο πρόγραμμα. Κάθε καλοκαίρι. 'Όχι, όμως, κι αυτό το φονικό, το μαζικό! Τα κατάφερε η Ελλαδάρα ομαδάρα να γίνει πάλι πρώτο θέμα στη γη. Για μια φορά ακόμα να ακουστεί το όνομα της, με τους περισσότερους από εκατό νεκρούς.

ΓΙΑΤΙ;

Γιατί προέκυψαν κηδείες, πραγματικές κι όχι ποδοσφαιρικές, με το χαμό Ελλήνων από πυρκαγιές; Υπάρχει το ΓΙΑΤΙ στο μακάβριο γεγονός που στα μάτια της οικουμένης αναδεικνύει μια πραγματικότητα ταιριαστή σε εποχές πρωτόγονες. Και την απόλυτα απροστάτευτη ''οργανωμένη'' κοινωνία μας .εν Ελλάδι 2018.

Μη σταθούμε στη λύπη γι΄ αυτή την πύρινη εκατόμβη. Αφήνουμε στην άκρη τις γελοιότητες των θρησκόληπτων περί... κατάρας του Θεού. Αυτά κι αν μας γυρίζουν στο σκοτάδι. Ευθύνες υπάρχουν; Επί της ουσίας το έργο πέρασε  ξώφαλτσα κι αυτό, ουδείς φταίει.

Δεν μας έπαιξαν στον τζόγο, στο εξωτερικό, διότι οι μπουκ δεν στήνουν στοιχήματα οτιδήποτε έχει σχέση με θάνατο. Τι στοίχημα; Πόσοι Έλληνες θα χάσουν τη ζωή τους τούτο το καλοκαίρι. Στοίχημα νόμιμο άσχετο με θάνατο. Στοίχημα πόσες φωτιές στη σούμα τούτο το καλοκαίρι. Και πόσα χιλιάδες, πόσα εκατομμύρια στρέμματα καήκαν. Πόσα δένδρα. Βάλτε να πάνε,μ πήγανε.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΙΣ ΣΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ