ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ... ΓΥΜΝΑ ΜΠΟΥΤΙΑ

 

Η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο. Κατηγορούμενος 50χρονος Αμερικάνος, διότι με το κινητό του φωτογράφιζε γυναίκες από τη... μέση και κάτω. Κάθε ηλικίας, 18αρες, 28αρες, 45αρες, όσες κυκλοφορούσαν δημοσίως με μίνι φούστα. Ο άνθρωπος έκανε συλλογή από... μπούτια.

Άλλοι άνδρες λατρεύουν τα βυζιά. Κάποιοι, λιγώτεροι αυτοί, την πλάτη, τις γάμπες, το πρόσωπο, τα μαλλιά. Ο άνθρωπος της ιστορίας μας, της αληθινής ιστορίας, το 2014 στην Αμερική, είχε... καλλιτεχνικές ανησυχίες στους μηρούς. Τι αποφάσισε το δικαστήριο, στο οποίο κατέφυγαν κυρίες τις οποίες φωτογράφιζε; Φοβερά πράγματα.
Ιούλιο του 1964 πρωτοπαρουσιάστηκε η μίνι φούστα και σηματοδότησε την απελευθέρωση των γυναικών. Με mini-skirt ή up-skirt η δημόσια παρουσία της γυναίκας είναι πια...άλλο πράμα.

Στην αρχαία Σπάρτη τις λέγανε «φαινομηρίδες» τις γυναίκες με κοντό χιτώνιο, τόσο όσο να φαίνεται ο μηρός. Με την εμφάνιση του χριστιανισμού οι γυναίκες υποχρεώθηκαν να κατεβάσουν... ρολά. Ένδυμα μέχρι τον αστράγαλο, και κατάμαυρο. Η Αγγλίδα, Μαίρη Κουάντ στο όνομα, ιδιοκτήτρια μπουτίκ στη μοδάτη συνοικία του Λονδίνου, στο Τσέλσυ, έφτιαξε φούστες κοντές. Τις μίνι φούστες. Η ίδια, η Μαίρη Κουάντ καθιέρωσε το boy-pants, το καυτό σορτ, επίσης τη δεκαετία του '60.

''Όποια γυναίκα ντύνεται με μίνι φούστα δεν είναι άτομο που επιθυμεί να προστατεύσει την ιδιωτικότητά της''!!!  Αυτή ήταν η απόφαση του δικαστηρίου. Έτσι απαλλάχθηκε ο ερασιτέχνης φωτογράφος που με την κάμερα «σημάδευε» όσο γυμνό ήταν ακάλυπτο από τη μίνι φούστα. «Έπιανε» με την κάμερα τζάμπα πράμα και χωρίς να χρειαστεί να... σκύβει για να φωτογραφίζει ακόμα και κωλομέρια.
Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ