ΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΟΣ

 
Έχω να το λέω, ότι το είδα κι εγώ. Live. Ίσως είναι το πιο εντυπωσιακό θέαμα, ζωντανό, απ' όσα είδα στη ζωή μου. Έτυχε, βεβαίως. 
Να περιοριστώ στο video. Το ίδιο γεγονός να το βλέπεις σπαρταριστό με τα ματάκια σου; Όχι(!), λες. Δεν είναι δυνατόν! Σινεμά είναι. Ντοκυμανταίρ είναι. Κάτι φτιαχτό. Ίσως μια φρικιαστική ρεκλάμα. Ποιος ξέρει.

Σα σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, το 2001, δόθηκε το κτύπημα της αιωνιότητας, εντός έδρας, στην ισχυρώτερη στρατιωτική δύναμη, από καταβολής. Δύο αεροπλάνα επιβατικά βούτηξαν επάνω στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Τους τσάκισαν και σκότωσαν μαζί τρεις χιλιάδες κόσμο.

Δύσκολα να δεχθείς ότι η δουλειά δεν είναι σικέ. Αν, λοιπόν, πράγματι στήθηκε το έργο, πιθανόν να μην το μάθουμε ποτέ. Αν ναι, ίσως να βρωμίσει η δουλειά, όμως μετά από έναν αιώνα, και λίγο λέω. Μετά, πάντως, την “πτώση” των Δίδυμων Πύργων η Αμερική βιομηχανοποίησε την αντιτρομοκρατία. Με δικαιολογία ή άλλοθι την παγκόσμια τρομοκρατία ενεργεί διαφορετικά.

Πρώτα γκρεμίστηκε ο βόρειος ουρανοξύστης από αεροσκάφος της American Airlines, πτήση από Βοστώνη, με 92 επιβάτες. Μετά από 18 λεπτά ντουμπλάρισε η επιχείρηση με αεροσκάφος της United Airlines, πτήση από Ουώσιγκτον, με 62 επιβάτες.

 

Είναι δυνατόν κοτζάμ Αμερική να πάθει τέτοιο πράμα από την Αλ Κάιντα; Απίστευτο. Δύσκολα να δεχθείς πως το έργο είναι καθαρό. Πως δεν οργανώθηκε προκειμένου να εξυπηρετήσει ανομολόγητες και ύποπτες σκοπιμότητες. Να κοπανήσουν τον πιο εμβληματικό στόχο της πλανηταρχίας, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, που σημειολογικά παραπέμπει στη οικονομική υπεροχή των ΗΠΑ, η οποία βέβαια οφείλεται και στην πολιτική των στρατιωτικών επεμβάσεων όπου γης.

Λοιπόν; Το ερώτημα δεν εξαφανίζεται.

Διαβαστε ακομα:

ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ... ΒΥΖΙΑ