ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ

 

Η θρησκεία υποτίθεται είναι σοβαρό πράμα. Η θρησκεία υποτίθεται έχει σχέση με τον Θεό. Άρα, δεν σηκώνει συμβιβασμούς και παζάρια. Είναι αυτό που είναι. Τέλος. Η δε χριστιανική θρησκεία λέει ότι ο πεθαμένος θα μπαίνει στο χώμα και θα περιμένει τη Δεύτερη Παρουσία. Η ζωή του νεκρού, δηλαδή του ζωντανού μέχρι το θάνατο του, ήταν η Πρώτη Παρουσία του στη γη. Θα θαφτεί κι όταν πέσει το σύνθημα της Δεύτερης Παρουσίας, θα επανέλθει στη ζωή με τα κόκκαλα του στην καβάτζα του τάφου του. Δεν θα ξαναζωντανέψει χωρίς κόκαλα.

Μιλάμε σοβαρά; Πάρα πολύ σοβαρά μιλάμε. Και δεν θα τολμούσαμε να μιλάμε στ' αστεία όταν η κουβέντα αφορά θρησκεία. Αφορά Θεό. Στη Δεύτερη Παρουσία, λοιπόν, οι πεθαμένοι θα αναστηθούν και τα κόκαλα τους θα ''ντυθούν'' με τα κρέατα τους... Και σα κανονικοί άνθρωποι θα έχουν μια δεύτερη ζωή; Μια δεύτερη παρουσία. Έτσι λέει η θρησκεία, την οποία ή πιστεύεις ή όχι. Δικαίωμα σου να την πιστεύεις ή όχι. Να την αποδέχεσαι ή να τη θεωρείς καλαμπούρι σκέτο.

Δεν δέχομαι να μας λες ότι είσαι χριστιανός και να καις τον πεθαμένο. Να είσαι στην κόντρα με την πίστη σου. Να φτιάχνεις δικό σου κόλπο από τη μια και από την άλλη να μην απομακρύνεσαι από το δόγμα.
Λειτουργεί ήδη το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα. Η δουλειά ξεκίνησε το 1996 και, τελικά, παρά την αντίδραση του παπαδαριού, άρχισε και στη χώρα μας η καύση των νεκρών. Ιδιωτική επιχείρηση το αποτεφρωτήριο, στήθηκε στη Ριτσώνα, μόλις 75 χιλιόμετρα από την Αθήνα και με λιγώτερα από χίλια ευρώ οι συγγενείς του πεθαμένου έχουν καθαρίσει. Να μην τραβιούνται μέχρι την Βουλγαρία, χριστιανική και ορθόδοξη κι αυτή, με κόστος σχεδόν διπλάσιο αν επιλεγεί η καύση αντί της ταφής 
Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΧΟΡΤΑ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΚΑΙ ΜΕΣΙ