ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

 
Μέχρι αυτό υποστηρίζεται. Το ποιό; Κατ΄ αρχήν δεν ξεκινάμε συζήτηση γι' αυτά τι λέγεται στα καφενεία και στα σαλόνια. Με την ευκαιρία να δηλώσω το σεβασμό μου για τα καφενεία και τα σαλόνια. Και για οτιδήποτε ανθρώπινο.
Έτσι είναι, δεν θα βγάζουμε έξω από την εστία του τέρματος τον άνθρωπο. Τι, δηλαδή, ο  παίκτης δεν είναι παίκτης, είναι ο θεατής του έργου; 
Μας έχουν ταράξει με την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Φοβερά πράγματα λέγονται. Και ότι ανεβαίνει η θερμοκρασία οφείλεται σε τούτο και στο άλλο. Στην άλφα και τη βήτα καταστροφή. στα ακραία φυσικά φαινόμενα. Που δεν είναι φυσικά, αλλά τα κάνει η φύση διότι δεν της ξηγιέται σωστά ο άνθρωπος. Και λένε πως δεν αποκλείεται μ' αυτό το χαμό να σκάσει μύτη καμιά νέα θρησκεία.
Που το πάνε, ρε; Για να ξεπεταχθεί η νέα θρησκεία χρειάζεται πρώτα να βαρεθούν οι άνθρωποι τις γνωστές θρησκείες με τις οποίες μια χαρά έχουν βολευτεί. Αυτό δεν γίνεται ποτέ. Ο κόσμος δεν αλλάζει θρησκεία. Ούτε ποτέ στο παρελθόν άλλαξε θρησκεία. Τέτοιες αλλαγές έγιναν, όμως όχι διότι ο κοσμάκης άλλαξε... πίστη. Ποια πίστη; Δεν υπάρχει πίστη. Πιστοί υπάρχουν και δεν ξέρουν που πιστεύουν. Δεν ψάχνει ο πιστός του σωρού τι είναι αυτό που... πιστεύει. 
Το σύμπαν να 'ρθει τούμπα, ο κόσμος δεν παίρνει μεταγραφή σ' άλλη ομάδα. Μα, δεν πιστεύει στ' αλήθεια την ομάδα του, τη θρησκεία του, αλλά είναι κολλημένος στην... πίστη του.
Διαβαστε ακομα:

Η ΘΕΑ ΜΟΝΙΚΑ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ