ΤΟ ΡΑΣΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ

 
Ιερέας, σου λέει. Και τον λένε έτσι επειδή το λειτούργημα του δεν είναι απλά κοινωνικό, όπως του δικαστικού και του αστυνομικού, αλλά ιερό. Θεϊκό. Υπηρέτης, λέει, του Θεού είναι ο παπάς με τα ράσα. Αυτή είναι η επαγγελματική του στολή. Και για να προκαλεί το σεβασμό κυκλοφορεί με γένεια. Πως να εξηγήσει κανείς περιπτώσεις ιερέων, τη μια πίσω από την άλλη, οι οποίοι απλώνουν τα ιερά τους χέρια τους στα αθώα και ανήλικα κοριτσάκια. Τι να πεις όταν ο μεσήλικας και ο γέρος παπάς αναζητεί τη σεξουαλική ικανοποίηση σε 10χρονη και 12χρονη; 
 
Είναι εξουσία ο παπάς. Άνθρωπος, βέβαια, είναι, κι αυτός πλάσμα γήινο, και όπως όλοι οι άνδρες πιέζεται από τις κάψες του. Δεν τον συγκρατεί το ράσο, γιατί; Επειδή κυκλοφορεί με εξουσία. Ιερέας είναι, ιερωμένος, τον μεγαλοδύναμο εκπροσωπεί κι όλοι τον πιστεύουν. Δεν εκπροσωπεί κάποιο κόμμα, ποδοσφαιρική ομάδα, ένα εργοστάσιο, μια βιομηχανία.
 
Από καταβολής η θρησκεία, δηλαδή από αρχαιοτάτων χρόνων, ο ιερέας ήταν ασύδοτος. Τον ευνοεί η εξουσία ελέω Θεού, γι' αυτό εύκολα προκαλείται η εκτροπή. Η κατάχρηση. Η παρανομία. Η ατιμία. Το έγκλημα.
Όσοι ξέρουν λένε πως ποτέ δεν πρόκειται να σταματήσουν τα σεξουαλικά σκάνδαλα με πρωταγωνιστές και ενόχους παπάδες, μάλιστα και επώνυμους. Όχι ρετάλια, τίποτα σε χωριά και εφημέριους της συνοικίας. Σκάνδαλα με αξιωματούχους της εκκλησίας σχετικά με αταξίες ιερές και με αγόρια. 
Διαβαστε ακομα:

ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ