ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ''ΚΕΡΔΙΖΕ'' ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Για 30 χρόνια εγληματούσε σε ανήλικα αγόρια και κορίτσια. Γάλλος παιδόφιλος, στο επάγγελμα χειρούργος, Μέχρι να τον μαγκώσουν είχαν ταυτοποιηθεί 250 από τα θύματα του. Δικαιολογημένα μίλησαν για φρίκη και για σοκ λόγω της πολύχρονης δράσης του συγκεκριμένου 68χρονου ανώμαλου. 

Ντροπή της κοινωνίας να συλληφθεί ένα τόσο επικίνδυνο άτομο με καθυστέρηση τριών περίπου δεκαετιών. Μόλις το 2017, σα σήμερα 18 Νοεμβρίου, αν είναι δυνατόν, για πρώτη φορά του ασκήθηκε δίωξη, αφού προηγήθηκε καταγγελία σε βάρος του. Και από τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι τούτης της απίθανης περίπτωσης σεξουαλικού εγκληματία.

Τι, αλήθεια, να συνέβαινε αν ο Γάλλος γιατρός συνέχιζε να κυκλοφορεί ελεύθερος. Την γλύτωνε διότι κυριαρχούσε η σιωπή; Παιδιά και γονείς απέφευγαν να μιλήσουν, να τον ξεμπροστιάσουν, προκειμένου να μην δημοσιοποιηθεί ότι οι ίδιοι υπήρξαν θύματα του παιδεραστή.

Ό,τι κι αν συνέβαινε, δηλαδή γιατί τα στόματα ήταν κλειστά, η μαύρη αλήθεια είναι πως η κοινωνία συλλαμβάνεται ανυπεράσπιστη απέναντι στον διεστραμμένο εγκληματία.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΡΙΓΚΗΠΙΚΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΝΤΑΙΑΝΑΣ