ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΕ ΜΠΑΡ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΠΑΔΕΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Σάλος μέγας το 2015 με τα κατορθώματα του τότε 68χρονου Έλληνα παπά, παντρεμένου με 4 παιδιά, εφημέριου στον ιερό ναό Αγ. Δημητρίου Νέας Υόρκης και της 45χρονης φωτιά και λάβρα Περουβιανής ερωμένης του, επίσης έγγαμης μητέρας τριών παιδιών, με σύζυγο Έλληνα (φώτο).

''Ρε, παπά, το παρατραβάς με την Περουβιανή, συνέχεια την έχεις δίπλα σου και προκαλείς κι εσύ, διότι κυκλοφορεί με γόβα στιλέτο στο πόδι, μίνι φούστα και τα μισά βυζιά έξω... ''.

- Μην ανησυχείτε, το κορίτσι είναι βαπτιστήρα μου, την βάπτισα χριστιανή ορθόδοξη, και επειδή ήταν μεγαλούτσικη η δουλειά έγινε όχι στην κολυμπήθρα, αλλά στη μπανιέρα κι αυτή φορούσε μπικίνι.

Κάνουμε πλάκα; Καθόλου. Επτά χρόνια τα πέρασε περίφημα, ονειρεμένα με την Περουβιανή «προστατευόμενή» του, την οποία την παρουσίαζε ως «πνευματικό τέκνο» του, επειδή της είχε βάλει... λάδι, όχι κάτι άλλο, και της είχε αναθέσει την... οικονομική διαχείριση των εκκλησιαστικών δραστηριοτήτων της ενορίας. Λεφτά με τη σέσουλα.

Τελικά. Πήγε για ξήλωμα ο ιερωμένος, χοντροκαψούρης με την βαπτιστήρα, όταν ξεσκέπασε τον παράνομο δεσμό τους ο Έλληνας σύζυγος. Ο κερατάς, δηλαδή. Ο κερατωμένος από τον παπά, που ομολόγησε την αμαρτία του. Κι ενώ τον τζάσανε, αυτός είπε τα γνωστά κωλομπαρίστικα: «Αποσύρομαι από την εκκλησία, αυτό αποφάσισε ο Θεός, κι εγώ θα ακολουθήσω το δρόμο της σιωπής και της προσευχής, της νηστείας και της αφοσίωσης στον Κύριο». Μούγκα για τις αρπαχτές και τις οικονομικές ατασθαλίες. 

Κι όμως, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι απλό πταίσμα σε σχέση με... ανδραγαθίες άλλων μεγαλόσχημων της Εκκλησίας. Για παράδειγμα το ερωτικό σκάνδαλο του μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Στυλιανού Κορνάρου- το 1979 απασχόλησε την κοινή γνώμη τουλάχιστον για ένα χρόνο. Το πράμα βρώμισε όταν η εφημερίδα Απογευματινή δημοσίευσε πρωτοσέλιδη φωτογραφία του ιεράρχη με γυμνή γυναίκα σε θέση ιππαστί.

Την ίδια φωτογραφία παρέλαβε στο γραφείο του και ο τότε υπουργός Παιδείας Γ. Βαρβιτσιώτης, μαζί και κασέτα μιας ώρας με ηχογραφημένο τηλεφωνικό σεξ. Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ έθεσε αμέσως σε αργία τον δεσπότη και ανέθεσε στον μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο να διεξάγει τις ανακρίσεις. «Αι πληροφορίαι που συνέλλεξα από την ανάκρισιν, είναι αρκεταί διά να αποπέσουν οι ολιγοστές εναπομείνασες τρίχες της κεφαλής μου...» ήταν το σχόλιο του εκκλησιαστικού ανακριτή μόλις ολοκλήρωσε το έργο του.

Η έρευνα απέδειξε ότι σύζυγος της ιππαστί γυναίκας ήταν ο προσωπικός οδηγός του μητροπολίτη. Ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης ερεύνησε την υπόθεση για την Απογευματινή κι έγραψε βιβλίο με τίτλο «Ο Άγιος Πρεβέζης», αποκάλυψε ότι ο "άτακτος" Μητροπολίτης  ''δεν άφηνε... γάτα θηλυκιά» ασκώντας εξουσία στις γυναίκες, αφ' ενός βάσει της θέσης του στην θρησκευτική ιεραρχία και αφ' ετέρου μέσω υποσχέσεων διορισμών στο Δημόσιο''. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος παρουσίασε επί μήνες εμπορικά πετυχημένο θεατρικό έργο με τίτλο «Ο Άγιος Πρεβέζης» (1980) και στη συνέχεια γύρισε κινηματογραφική ταινία με τον ίδιο τίτλο.

Σε συνεντεύξεις τους, ο Γεράσιμος Γ., νεωκόρος τότε στον Άγιο Δημήτριο Άρτας και ο Κώστας Φ., εκκλησιαστικός σύμβουλος, ανέφεραν ότι «υπήρχε ερωτικό κύκλωμα Πρέβεζας - Άρτας με ιερείς και μητροπολίτες». Αρχικά χρησιμοποιούνταν γυναίκες από νυχτερινά μπαρ και αργότερα άλλες, οι οποίες μεταφέρονταν από τον Γεράσιμο Γ. με ταξί στην Πρέβεζα. Για τις... δεξιώσεις και τα συμπόσια αυτά, κτίστηκε η μονή Αγίας Πελαγίας στην Καστροσυκιά, προκειμένου να φιλοξενεί τις εν λόγω  εκδηλώσεις.

Ο Κώστας Φ. δήλωσε επιπλέον ότι «ο Στυλιανός γινόταν αποδέκτης αιτήσεων διορισμού γυναικών στο Δημόσιο ή στις Τράπεζες, και η επιθυμία των γυναικών ικανοποιείτο τάχιστα, εφόσον... παρείχοντο οι δέουσες αφροδισιακές υπηρεσίες. Επίσης μια άλλη υπηρεσία για την οποία αμειβόταν ομοίως ο Στυλιανός ήταν ''η γραφειοκρατική διευκόλυνση εργατριών για μετανάστευση στη Γερμανία».

Ο Στυλιανός Κορνάρος τελικά απολογήθηκε στην Ιερά Σύνοδο, όπου απείλησε ότι «...αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων οκτώ μελών της Ιεράς Συνόδου». Υλικό που είχε στη διάθεση του από την τότε Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), μέσω του διευθυντή της επί δικτατορίας Δημήτριου Ρουφογάλη.

Ο μητροπολίτης Στυλιανός Κορνάρος γεννήθηκε στην Τήνο το 1912, σα σήμερα 19 Νοεμβρίου. Τελικά δεν αποσχηματίστηκε, έχασε απλώς τη θέση του στη Μητρόπολη Πρέβεζας και στη συνέχεια διέμενε στην Αθήνα. Πέθανε Δεκέμβριο του 1999 και πήγε κατ' ευθείαν στον παράδεισο.

Διαβαστε ακομα:

Η ΓΕΡΟΝΤΑΡΑ ΚΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ