ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΑΚΙ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ...

 

Μην απορούνε κάποιοι επειδή στις τάξεις των τζιχαντιστών στρατεύονται Ευρωπαίοι. Νέοι άνθρωποι, καμία σχέση με ισλάμ μέχρι χθες. Τι έγινε το 1821; Το ίδιο! Νεολαίοι και όχι μόνον, που αγαπούσαν την Ελλάδα, ό,τι αντιπροσώπευε η Ελλάδα, και ήταν με την πλευρά του δίκαιου, εγκατέλειπαν την πατρίδα τους κι ερχόντουσαν εδώ να πολεμήσουν τον βάρβαρο κατακτητή Τούρκο.

Δεν θα πεθάνει ποτέ η ιδεολογία. Η πίστη και η ελπίδα σε κάτι που ο άλλος το θεωρεί ιδανικό. Το σωστό. Το έντιμο. Το καθαρό. Και η ιδεολογία μαστουρώνει. Φανατίζει. Τυφλώνει.

Μια κοπέλλα, μάλλον αραβικής καταγωγής, γεννημένη στην Σκωτία, Σκωτσέζα, κόρη επιχειρηματία, ασπάστηκε τον μουσουλμανισμό, εγκατέλειψε στα 20 της χρόνια την όποια ζωή την περίμενε στη Δύση και την έκανε στη Συρία. Έγινε οργανωμένη τζιχαντίστρια. Μαχόμενη. Και μαχητική. Και καλεί κάθε μουσουλμάνο της Βρετανίας να μπει στη λογική της τρομοκρατίας. Στην Αγγλία, την Σκωτία, παντού. «Σκορπίστε αιματηρή θηριωδία στους δρόμους. Όπως έγινε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης».

Είπαμε. Μην ανοίξει στον άλλον το πορτάκι της ιδεολογίας... Πάντα υπάρχει περίπτωση να φθάσει στην τρομοκρατία, χωρίς να υπολογίζει την ίδια του τη ζωή. Αγνός, λοιπόν, ο τρομοκράτης, με αγνότητα, άλλο κόλπο ο επίσης ιδεολόγος, ο στρατευμένος κι αυτός σε μυστικές υπηρεσίες. Κάποιοι πράκτορες είναι κι αυτοί στο παιχνίδι από ιδεολογία.

Διαβαστε ακομα:

ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΗ