ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

 
Μπράβο στον λεβέντη Γιάννη Αντετοκούνμπο. Εκτινάχθηκε τόσο γρήγορα στην πατρίδα του μπάσκετ, τις ΗΠΑ, στη Μέκκα του NBA, κι έπιασε με την αξία του πρώτο τραπέζι πίστα. Μοναδική επιτυχία, Παγκόσμια αναγνώριση στο παλληκάρι, για τον οποίο το πρώτο που λες είναι τούτο:

- Είναι άτομο ισορροπημένο. Προσγειωμένο. Και είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να ξεφύγει. Να εκτροχιαστεί. Γιατί;

Επειδή ο Αντετοκούνμπο βγήκε από σπίτι. Μεγάλωσε σε οικογένεια κανονική. Γνώρισε την ευτυχία από κούνια να έχει μάνα και πατέρα που φρόντιζαν, που θυσιάστηκαν για τα παιδιά τους. Όχι από καθήκον, όχι από υποχρέωση, ούτε για να επενδύσουν στα «προσόντα» τους. Η μάνα και ο πατέρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι το προαιώνιο μοντέλο γονέα κάθε φυσικού πλάσματος που έρχεται στη φύση.

Στις δύο βασικές πεντάδες, αυτή της Δύσης και της Ανατολής, στα τελικά  του All Star Game, και οι δέκα μπασκετμπωλίστες είναι μαύροι. Πόσοι από τους εννέα, με εξαίρεση τον Αντετοκούνμπο, προέρχονται από διαλυμένες οικογένειες. Από σακατεμένα σπιτικά, με γονείς χωρισμένους, αλκοολικούς, ναρκομανείς, φυλακόβιους.

«Ευχαριστώ, Ελλάδα!» ήταν η απόκριση του Γιάννη μετά την υψηλή διάκριση να ψηφιστεί από 1,6 εκ. ανθρώπους, τρίτος στη σχετική λίστα των δέκα μπασκετμπωλιστών. Ο νεώτερος μη Αμερικάνος αγωνίστηκε στο All Star Game. Ο καταγωγής Νιγηρίας, γεννημένος σε μια γειτονιά της Αθήνας, το 1994, σα σήμερα 6 Δεκεμβρίου..

Τι είναι η Ελλάδα για τον Αντετοκούνμπο; Τα πάντα! Δηλαδή; Τίποτα συγκεκριμένο και χειροπιαστό δεν έκανε η Ελλάδα στους γονείς και τα πέντε αγόρια Αντετοκούνμπο. ''Τα πάντα '' είναι η ΑΓΚΑΛΙΑ της Ελλάδος, των Ελλήνων στους δύο γονείς από την Νιγηρία. Βιοπαλαιστές και οι δύο, όμως με την αγκαλιά της η Ελλάδα λειτούργησε ως η αληθινή Γη της ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ για την οικογένεια Αντετοκούνμπο.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΜΑΝΤΕΛΑ ΚΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ