ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΣΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ

 
Όλες οι γυναίκες στο κοινοβούλιο, οι βουλευτίνες απ' όλα τα κόμματα, σηκώθηκαν από τη θέση τους και επιδεικτικά αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νόμο που ψήφισαν όλοι οι άνδρες, απ' όλα τα κόμματα. Να νομιμοποιηθεί η πολυγαμία. Έχουμε και λέμε...

Συνέβη στη Νιγηρία. Εδώ, σου λένε οι άνδρες βουλευτές της χώρας, είναι Αφρική, όχι Ευρώπη. Δεν αγνοείται το εθιμικό δίκαιο. Δηλαδή; Αυτά είναι τα ήθη μας και τα έθιμα. Έτσι τα βρήκαμε από τους παππούδες μας. Ένας άνδρας να έχει όσες γυναίκες θέλει.

Είναι σωστό αυτό; Πολύ σωστό. Όχι με το ζόρι, όμως. Όχι νόμος να με υποχρεώνει σαν άνδρα να έχω περισσότερες από μία γυναίκα. Όχι νόμος  να υποχρεώνει την γυναίκα να παντρευτεί άνδρα που θα έχει αργότερα κι άλλες συζύγους.

Ο νόμος ψηφίστηκε, και τι προβλέπει; Ότι αν άνδρας κουβαλήσει στο σπίτι κι άλλη σύζυγο, η προηγούμενη, οι προηγούμενες είναι υποχρεωμένες να δεχθούν το νέο μέλος της οικογένειας. 
Άδικος ή δίκαιος νόμος; Γιατί να είναι υποχρεωμένη η γυναίκα να συζεί μ' άλλη γυναίκα; Στην περίπτωση παίζει η νομιμοποίηση της επιθυμίας, έστω της ανάγκης του άνδρα, αλλά και ο νόμιμος εξαναγκασμός της συζύγου. Το σωστό θα ήταν ναι μεν νομιμοποιείται η πολυγαμία του άνδρα αλλά και η άρνηση της γυναίκας να την αποδεχθεί, η βούληση της ήδη έγγαμης γυναίκας να παρατάει τον σύζυγο. Ή να του φοράει κέρατο.
Διαβαστε ακομα:

LESBIAN, BISEXUAL, TRANS, QUEER ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΟΝΤΑΣ...