GAY Ο ''ΑΡΧΗΓΟΣ'' ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

 

Βιάστηκε  2χρονος σε κυπριακή φυλακή. Συμβαίνει. Σε πολλές φυλακές. Θύμα Ρουμάνος κρατούμενος. Η κυβέρνηση, λέει, θα πάρει μέτρα. Δεν είναι εύκολο. Όταν κάτι, ό,τι είναι αυτό, παίζει σαν καθεστώς, δεν το αντιμετωπίζεις με λόγια. Ούτε με νόμους. Δεν χρειάζεται μόνο να εφαρμοστούν στην πράξη όποια μέτρα παρθούνε. Η κυβέρνηση δεν αρκεί να ξοδευτεί, να προσλάβει κόσμο και θα θίξει δεδομένα πολλών δεκαετιών.

Στις φυλακές είναι μάστιγα ο βιασμός πιτσιρικάδων. Το θύμα δύσκολα γλυτώνει, διότι συνήθως δεν του την πέφτει ένας. Θα φάει ξύλο αν αντιστέκεται από δυο-τρεις άλλους κρατούμενους.

Αληθινό περιστατικό. Στη φυλακή της Κέρκυρας, πριν 45 χρόνια. Εγκληματίας βαρβάτος ο «αρχηγός» της φυλακής έβαλε στο μάτι έναν πιτσιρικά. Στις φυλακές, με την ανοχή της διοίκησης, το κουμάντο, αλλά και το «εμπόριο», ό,τι μπαίνει και βγαίνει από τα κελιά, το κάνει ο πιο σκληροτράχηλος κρατούμενος. Ο εν λόγω της αληθινής ιστορίας μας ήταν αδερφάρα και έκανε κέφι τον πιτσιρικά.

Φοβερά πράγματα. Συνέβη την πρώτη κιόλας φορά...  Τη στιγμή της πράξης, ο νέος, λίγο πριν τελειώσει, έβγαλε αυθόρμητα μια κουβέντα από το στόμα του: Σε παίρνω π…στη μου». Ήταν η καταδίκη του νεαρού. Ο «αρχηγός» τον άφησε να ολοκληρώσει και επειδή θίχθηκε ο αντρισμός του διότι τον αποκάλεσε «πούσ…», τον μαχαίρωσε. Τον σκότωσε.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΟΙ ΑΙΜΟΜΕΙΚΤΕΣ