ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΓΑΜΑ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ

 

Πριν από 50 -60 χρόνια κανένα αφεντικό μεγάλης εταιρείας θα τολμούσε να πει φόρα παρτίδα ότι είναι gay. Δεν λέω πριν 500 χρόνια, ούτε πριν 200 χρόνια πριν. Αυτό λέγεται άλμα. Η δουλειά έφθασε σ' αυτή τη φάση. Ο Νο1 της Νο1 εταιρείας στον κόσμο, ο από το 2011 διάδοχος του Στηβ Τζομπς στην Apple, ο εξοχόχατος Τιμ Κουκ, δήλωσε “Είμαι περήφανος που είμαι gay”.

Το τονίζω πάλι. Μια τέτοια δημόσια τοποθέτηση στις ΗΠΑ, μόλις πριν μισό αιώνα, ήταν αδιανόητη. Σοβαρός, αξιοπρεπής, χωρίς να έχει δώσει ποτέ δικαιώματα για την προσωπική του ζωή ο Τίμοθυ Κουκ, έστω στις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του, ένοιωσε την ανάγκη να “αποκαλυφθεί”. Και να προσθέσει, μάλιστα, ότι δοξάζει τον Θεό που είναι ομοφυλόφιλος.

Αλήθεια, ο Θεός έκανε ομοφυλόφιλο τον Κουκ; Δεν είναι σίγουρο, νομίζω. Αλήθεια, ο Θεός μας θέλει ομοφυλόφιλους; Παίζεται. Αλήθεια, ο Θεός μας θέλει by; Και ετεροφυλόφιλους και ομοφυλόφιλους, ούτε γι' αυτό είμαι σίγουρος. Δεν ξέρω τις βουλές του Ύψιστου, όπως το γνωρίζουν οι ιερείς και οι αρχιερείς, η φυλή με τους περισσότερους ομοφυλόφιλους.

Μη ξεφεύγουμε. Ποιο είναι το θέμα; Η επόμενη φάση. Για 2.000 χρόνια, επί χριστιανισμού, η ομοφυλοφιλία ήταν καταραμένη. Διαβολική. Αξιόποινη. Τα τελευταία χρόνια έγινε η μεγάλη επανάσταση. Οι gay, έτσι ή αλλοιώς, διεκδίκησαν την “αποενοχοποίηση” τους. Ποια είναι η επόμενη φάση;

Ο gay δεν θα νοιώθει την ανάγκη να “εξισωθεί” κοινωνικά με τον μη gay, διότι θα έχει “εξισωθεί” απολύτως τα προσεχή 50 χρόνια. Ο Τιμ Κουκ είπε: ''Ομολογώ πως είμαι ομοφυλόφιλος, είναι το καλύτερο δώρο του Θεού να είμαι ομοφυλόφιλος. Κι ακόμα ο γενικός δερνέβαγας της Νο 1 εταιρείας στον πλανήτη πως το νόημα της παραδοχής του είναι να ενθαρρύνει όσους gay δεν αισθάνονται καλά στο περιβάλλον τους.
Μετά από 50 χρόνια όποιος παραδέχεται ότι είναι gay θα μοιάζει με εκείνον που ομολογεί ότι είναι ετεροφυλόφιλος. Αυτή είναι η επόμενη φάση.
Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ