ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΤΗ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ

 
Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε μια κουλουρού. Γυναίκα άνεργη πουλούσε κουλούρια. Περίεργο να χαρακτηρίζεται άνεργη αφού πουλούσε κουλούρια. Ναι, αλλά δεν είχε άδεια μικροπωλητή. Ε, αφού δεν είχε, κακώς την χαρακτηρίζουν «άνεργη», θα έπρεπε να την λένε «παράνομη».

Έστω ότι είχε άδεια όποιος πουλάει στο δρόμο, τα κουλούρια στίβα πάνω σε μία τάβλα. Το πρόστιμο πρέπει να πέφτει σ' όσους αγοράζουν κουλούρι. Δεν θα το έκανα ποτέ, όσο κι αν πείναγα. Να βάλω στο στόμα μου ένα κουλούρι που το έχει φάει η σκόνη και το καυσαέριο. Και να το αγοράσω από έναν άγνωστο, κάπου στεκάμενο δίπλα σε φανάρια, και τα αμάξια στο περίμενε μέχρι να ανάψει το πράσινο.

Για την συγκεκριμένη κουλουρού. Εύκολο είναι να πει κανείς ότι είναι άδικο να την φορτώσουν με 5.000 πρόστιμο. Τι έχει συμβεί. Ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης λέει ότι την είχε προειδοποιήσει ότι δεν θέλουμε να πουλάει κουλούρια στην πλατεία. Κι αυτή τον αγνοούσε. Έτσι υποχρεώθηκε η δημοτική αστυνομία να της βάλει το πρόστιμο.
Όταν ο άλλος δεν έχει να φάει τι να κάνει; Εδώ σε θέλω. Δουλειά του Δήμου δεν είναι να δίνει δουλειά στους άνεργους. Αυτή είναι φροντίδα άλλων, των κυβερνήσεων.
Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΠΟΝΤΑΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΠΑΙΚΤΗ