ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ''ΤΙΓΡΗ'' ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ;

 
Τρώω ένα τσίμπημα στο πόδι, ακριβώς λίγα εκατοστά από τα δάχτυλα και δεν μπορούσα να περπατήσω. Πάω στον γιατρό, τον δερματολόγο. Αυτός μου έδωσε την πληροφορία ότι «κάτι» με τσίμπησε. Δεν είναι από κτύπημα, όπως ήμουν σίγουρος.
Και τι είναι αυτό που με τσίμπησε, γιατρέ; «Που θες να ξέρω!» απόρησε ο δόκτωρ και αμέσως πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα, αν δεν το ξέρεις, είμαστε πλέον τροπική χώρα! Πολλοί και διάφοροι και άγνωστοι οι ενοχλητικοί πετάμενοι επισκέπτες μας...»

Τροπική χώρα η Ελλάδα; Ρατσιστικό αυτό! Τι εννοεί ο μάστορας, ότι μας κουβαλάνε εδώ έντομα από τις πατρίδες τους οι πρόσφυγες; Όχι, ακριβώς.

Κουνούπι τίγρης! Στην πέφτει κάθε στιγμή, όλο το χρόνο. Και δεν γλυτώνεις, αν δεν πάρεις τα μέτρα σου.

Έχεις ανοιχτό πόλεμο με τα κουνούπια διότι έχει αυξηθεί ο πληθυσμός τους και ιδιαίτερα με τον «τίγρη» κουνούπι. Παίζει και στην αυλή σου, τον κήπο, τη βεράντα, όχι μόνον όπου υπάρχουν στάσιμα νερά, στους δρόμους, στα ρέματα, στις παιδικές χαρές, τα σχολεία, στις κοιλότητες των δένδρων.

Ένα μέτρο είναι η προνυμφοκτονία. Το λέει η λέξη. Τα σκοτώσεις χωρίς λύπη πριν γίνουν νύμφες, πριν εκκολαφθούν. Αντιληπτό ότι δεν κάνεις προνυμφοκτονία στο σπίτι σου μέσα.

Δεν θες κουνούπια; Μην αφήνεις νερό σε κουβάδες, σε νιπτήρες, σε λούκια. Διώξε και το νερό της βροχής. Διαφορετικά ο «τίγρης» θα στην πέσει

Διαβαστε ακομα:

ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ... ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΟΥΝ