ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ

 
Το κράτος αποφασίζει να βάλει ένα φόρο και οι σχολιαστές της πλάκας ιστορία υποστηρίζουν ότι το μέτρο είναι άδικο. Και συγκρίνουν την επιβολή την κυβερνητική απόφαση με κάποιον άλλον φόρο.
Το κράτος θέλει φόρους. Από εκεί ξεκινάς. Το τελευταίο που ενδιαφέρει είναι πως θα φορολογήσει... δίκαια. Ένα, μόνον ένα πράμα, απασχολεί το κράτος. Από πού θα τα πάρει. Από πού, δηλαδή, μπορεί να τα πάρει, όσο γίνεται πιο σίγουρα.
«Αυτοί που επιβαρύνουν το ασφαλιστικό σύστημα θα πληρώνουν περισσότερο...» είχε λαλήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο υγείας, για να δικαιολογήσει τη νέα αύξηση στα τσιγάρα, προκειμένου να εξασφαλίσει πόρους για την υγεία. Τι είπε ο άνθρωπος;  Ότι ο καπνιστής  επιβαρύνει το ασφαλιστικό ταμείο του. Λάθος!
Ποιο κράτος, Απεναντίας! Ο καπνιστής φουμάροντας επιβαρύνει την υγεία του. Που σημαίνει ότι πεθαίνει πιο γρήγορα απ’ όσο αν δεν κάπνιζε.
Πέρα απ’ αυτό. Είναι η απόλυτη υποκρισία το κράτος να πουλάει ηθική στο θέμα τσιγάρο. Κονομάει το κράτος από τους καπνιστές, τους ξεσκίζει στη φορολογία με το που ανάβουν το τσιγάρο, πριν το βάλουν ακόμα στο στόμα.
Διαβαστε ακομα: