ΟΙ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

 
Εμένα αυτή είναι η γνώμη μου. Όποτε ανοίγει το στόμα του ο Πάπας της Ρώμης λέει σαχλαμάρες. Σκέτες παπαρδέλες. Δεν αποφεύγω να πω τη γνώμη μου επειδή κάποιος, ακόμα και η πλειοψηφία των πιστών, με χαρακτηρίσουν υβριστή.

Όχι, κύριε. Δεν είμαι υβριστής. Δεν μπορεί ο άλλος να παίζει μονότερμα το κουκλοθέατρό του απευθυνόμενος σε κόσμο που, επειδή πιστεύουν στον θεό, να τους αντιμετωπίζει σαν παραπληγικούς, σα διανοητικά καθυστερημένους. “Είστε αμαρτωλοί, να αλλάξετε τρόπο ζωής, διαφορετικά θα πάτε στην Κόλαση” είπε στους μαφιόζους του οργανωμένου εγκλήματος ο Πάπας της καθολικής εκκλησίας. Γελοία πράγματα. Ένας κλόουν του μεσαίωνα στο πάλκο ενός λαϊκού θεάτρου σε δημόσια πλατεία δεν θα ήταν τόσο αστείος, τόσο φτηνός όσο ο Πάπας Φραγκίσκος.

“Τα λεφτά που κερδίζετε, άνδρες και γυναίκες της μαφίας, είναι λεφτά ματωμένα, προλαβαίνετε, έχετε χρόνο να μετανοήσετε” είπε ο της πλάκας ιστορία άνθρωπος του θεού Πάπας σε ομιλία του στο Βατικανό, απευθυνόμενος στις οικογένειες των γκάγκστερ.

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Η μαφία καλύπτει ανάγκες του λαού, και αδιαφορώ αν κατηγορηθώ ότι το ρίχνω στο λαϊκισμό. Αμέτρητοι άνθρωποι, για να αναφέρω μια κοινωνική αναγκαιότητα, ικανοποιούνται σεξουαλικά με πόρνες. Ε, αφού για αιώνες το κράτος, όπως και η εκκλησία, δεν οργάνωσε τη βιομηχανία της πορνείας με τις εργάτριες του σεξ, το κενό το διαχειρίστηκαν οι μαφιόζικες “οικογένειες”.

Ναρκωτικά. Ουδείς πίνει με το ζόρι. Οι αβοήθητες από τη θρησκεία κοινωνίες γεννούν εκατομμύρια πρεζάκηδες. Ποιος θα φροντίσει γι' αυτόν τον κόσμο να τους βρει τη δόση τους; Το ίδιο και στον παράνομο τζόγο, πεδίο λαμπρό της μαφίας, που και σ' αυτόν τον τομέα κλήθηκε από τους αλκοολικούς τζογαδόρους να προσφέρει τις κοινωνικές της υπηρεσίες. Τελικά, ο υπόκοσμος είναι γέννημα του κόσμου. Η παρανομία παράγωγο της νομιμότητας. 

Βγαίνει στο μπαλκόνι ο παραμύθης Πάπας και μας λέει Εγώ εκπροσωπώ το καλό, η μαφία το κακό. Μάλιστα. Και γιατί όλοι αυτοί μεγαλοπρεπείς ρασοφόροι με τη δύναμη του Θεού και την απειλή της Κολάσεως δεν καθαρίζουν τη μπουγάδα εδώ και αιώνες; Είναι παραμύθηδες. Καραμπινάτοι απατεώνες.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ