ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

 

Να τον έχω απέναντί μου αυτόν τον χάλια, τον ξανθομπάμπουρα με την ηλίθια φάτσα, λέω για τον δήμαρχο του Λονδίνου, και από ένα καφάσι γινωμένες ντομάτες Καπανδριτίου να τις ρίχνω στη μάπα του, τη μία μετά την άλλη. Κι όλες να βρίσκουν σημάδι. Να του ρίχνω και τα μπινελίκια του για το Λονδίνο, την Αγγλία, την Ιστορία της κι όλο της το σόι.

Φοβερά πράγματα. Ο πολύ μεγάλος ηθοποιός Τζωρτζ Κλούνυ, και πολύ σωστός άνθρωπος για όποιον παρακολουθεί το κοινωνικό του πρόσωπο, είπε μια κουβέντα για τα Μάρμαρα της Ακροπόλεως. Ότι είναι ελληνικά. Ότι πρέπει να τα επιστρέψουν οι Άγγλοι.

Κι αυτός ο χάλιας τι είπε; Άλλα αντί άλλων. Ότι ο ηθοποιός είναι νοσταλγός του Χίτλερ. Γι' αυτό σου λέω ότι ο ελεεινός έχει κεφάλι  στόχο για κλούβια αυγά.

Επειδή ο Κλούνυ είναι σταρ του σινεμά και επειδή στο παρελθόν είχε γυριστεί μια ταινία όπου το χιτλερικό κάθαρμα Χέρμαν Γκαίριγκ ήθελε να βουτήξει έργα τέχνης από το Βρετανικό Μουσείο, ο δήμαρχος το μπέρδεψε το πράμα και έβγαλε το συμπέρασμα: Αν τα Μάρμαρα της Ακροπόλεως κατέληγαν στον Χίτλερ δεν θα τα έστελνε κι αυτός στην Αθήνα. Θα τα κρατούσε στη Γερμανία. Άρα; Ο Κλούνυ είναι ναζιστής.

Κανονικά, το νούμερο αυτό που κάνει τον δήμαρχο θα πρέπει να τον γιαουρτώσουν οι Λονδρέζοι. Σε ειδική τελετή.

Διαβάστε ακόμα:

Γαλιλαίε πες αλεύρι...