ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ Η ΚΑΜΕΡΑ

 

Όταν λέμε μεγάλη βραδυά, έτσι είναι. Η νύχτα των βραβείων Όσκαρ, που πραγματικά αξίζει να την παρακολουθήσεις, κυρίως για ένα λόγο, κατά τη γνώμη μου. Είναι ένα ρεσιτάλ επαγγελματισμού. Μια επίδειξη, ένα αληθινό show όπου πρωταγωνιστούν οι επαγγελματίες του απόλυτου θεάματος, του σινεμά.

Η κινηματογραφική βιομηχανία έχει ξεφύγει. Έχει εξελιχθεί τόσο, που ελάχιστα συγκρίνεται με ό,τι ίσχυε πριν 30 και 50 χρόνια. Δεν είναι μόνον η τεχνολογία. Το σινεμά έχει βρει πραγματικά το δρόμο του και αξίζει το θαυμασμό μας. Παραγωγές σπουδαίες. Ποιοτικές και ερμηνείες συγκλονιστικές.

Δεν μ’ ενδιαφέρουν ποιοι θα κερδίσουν φέτος τα Όσκαρ. Ακόμα κι αν έχω τις προσωπικές μου αδυναμίες σε κάποιον, σε κάποιους ηθοποιούς, δεν θα περιμένω τη βράβευσή τους για να δικαιώσω τις προτιμήσεις μου. Αλλοίμονο.

Μ’ ενδιαφέρει σα θεατής η βραδυά, που είναι σίγουρο ότι θα μου προσφέρει συγκινήσεις, ακόμα κι από στημένες συναισθηματικές εκρήξεις, χαράς και απογοήτευσης, από τους υποψηφίους και τους συνεργάτες τους. Στο φινάλε έχεις να κάνεις με ηθοποιούς, άσχετο ότι δεν θα παίζουν ρόλο σε ταινία. Οι άνθρωποι όταν τους αγκαλιάζει η κάμερα ενεργούν σαν επαγγελματίες.

Διαβάστε ακόμα:

Γιαγιά κουράγιο, μένουν τα σήριαλ