ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ

 

Στο σινεμά ο Ρίτσαρντ Γκήρ κάνει τον Αλέξη Κούγια. Ταινία θρίλερ, όπου ο πρωταγωνιστής, ο Ρίτσαρντ  Γκήρ είναι όπως τον ξέρουμε. Ίδιος. Είτε παίζει κωμωδία, είτε το έργο είναι γκαγκστερικό, αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτα. Κυκλοφορεί σ’όλες τις ταινίες με το ίδιο ύφος.

Φόβος Ενστίκτου, ο τίτλος του φίλμ, όπου ο Ριτσαρντ Γκήρ είναι δικηγόρος δολοφόνου πού σκότωσε ένα σεξουαλικά ανώμαλο ιερέα. Το ρόλο τον παίζει ένας άγνωστος, μάλιστα πρωτοεμφανιζόμενος, ηθοποιός με το όνομα Έντουαρντ Νόρτον.

Φάτσα κρυόπλαστη, εντελώς αντικινηματογραφική αυτός ο Έντουαρντ Νόρτον, 26 χρόνων όταν γυρίστηκε η ταινία, το 1996. Απόφοιτος του Γέηλ  και η αμοιβή του για τη συμμετοχή στην ταινία 50.000 δολάρια.Του πήρε τα σώβρακα του διάσημου και αστραφτερού γοητευτικού Ριτσαρντ Γκήρ, πού είχε τον πρώτο ρόλο. Και μαζύ κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ ρόλου.

Ηθοποιάρα το παλληκάρι.Αμέσως πήρε βαρβάτους ρόλους και στάθηκε στα ίσα δίπλα στα θηρία του Χόλυγουντ. Από το πουθενά με την αξία του, με τη δουλειά του, με τη συγκρότησή του σαν άτομο, σαν επαγγελματίας, ήταν το σίγουρο στοίχημα για παραγωγούς και σκηνοθέτες. Ποντάρεις επάνω του.

Διαβάστε ακόμα:

Οταν τα παιδιά δεν τρώνε το φαγητό τους