ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

 

Τρέχει, λέει, ο χρόνος. Όχι, κύριοι. Περνάνε τα χρόνια, λέει. Οι άνθρωποι είναι που τρέχουν και οι μαλάκες δεν προλαβαίνουν. Και τρέχουν τόσο πολύ που το χθες φαίνεται σήμερα όχι απλά προχθές, αλλά μοιάζει κάτι απόμακρο, ξεχασμένο, εντελώς μουσειακό.

Στις 16 Μαϊου το 1929 έγινε η πρώτη εκδήλωση της Ακαδημίας του αμερικάνικου σινεμά για να απονεμηθούν τα Όσκαρ. Εμείς κι εμείς. Όλοι κι όλοι ήντουσταν 250 οι παρόντες. Ένα ανύπαρκτο show. Καμία σχέση με το αστραφτερό έργο που παρακολουθεί όλος ο πλανήτης κάθε χρόνο.

Τι να συγκρίνεις; Την εποχή που το σινεμά ήταν ακόμα στα πρώτα του βήματα με το Σήμερα που υπάρχει τηλεόραση και ο κινηματογράφος αποτελεί την πρώτη λαϊκή διασκέδαση στη γη.

Σε κάποιο ξενοδοχείο του Χόλυγουντ έγινε η πρώτη τελετή απονομής των βραβείων του σινεμά, των Όσκαρ, τότε που δικαίωμα ψήφου στην Ακαδημία Κινηματογράφου είχαν 231 άνθρωποι. Σήμερα ψηφίζουν 5.607 απ' όλον τον κόσμο. Σήμερα παρακολουθείς το show όπως μία πολυβραβευμένη ταινία. Καλή παρακολούθηση,λοιπόν, απόψε στο έργο των φετινών Όσκαρ.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν μπορούσε να γράψει χωρίς να καπνίζει