ΚΛΑΣΙΚΗ, ΑΘΑΝΑΤΗ Η ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ

 

Βουγιουκλάκη δεν ήταν καλό κορίτσι". Θα περάσουν χρόνια για να ξεχαστεί η Αλίκη, η εθνική μας σταρ. Το πρώτο εθνικό προϊόν, το πρώτο με ταυτότητα εθνική πρόσωπο που αποκτήσαμε μετά τον πόλεμο. Μετά ακολούθησε η εθνική πρωινατζού μας κι ένα σωρό άλλα για πέταμα "εθνικά" αποκτήματα.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι πρόσωπο μυθικό. Μέσα στην πεντάδα των Ελλήνων που έτσι ή, αλλοιώς εκφράζουν τον Μικρό και τον Μέγα Έλληνα της μεταπολεμικής Ελλάδος. Τα άλλα πρόσωπα είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Νίκος Ξανθόπουλος.

Δεν μιλάμε για ποιότητα. Ούτε για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Μιλάμε για πρόσωπα, όχι για άτομα, που διείσδυσαν βαθειά στην καθημερινότητα του μέσου Έλληνα. Αυτοί είναι οι πέντε με την υψηλή αναγνωρισιμότητα ακόμα και σε Έλληνες που δεν ήξεραν τι είναι τηλεόραση, δεν έχουν πάει ποτέ σινεμά, επειδή ζούσαν σε ορεινά χωριά, σε στάνες, αποκομμένοι από την κοινωνία.

Ο κύριος Ζάχος Χατζηφωτίου, λοιπόν, είπε ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν ήταν καλό κορίτσι, και η καλή ήταν το αντίπαλο δέος, η Τζένη Καρέζη, με την οποία είχε παντρευτεί ο κοσμικογράφος. Και ότι η φιλία των δύο κοριτσιών επηρεάζονταν από τα εισιτήρια που κόβανε στο θέατρο η κάθε μία. Άλλοτε είχανε καλές σχέσεις, άλλοτε ήταν τσακωμένες.

Αλίκη είναι αυτή, ό, τι κι αν πεις πουλάει. Ας είναι πεθαμένη χρόνια. Εδώ γίνονται πρωτοσέλιδες ηθοποιήνες ψευτοσήριαλ. Η Βουγιουκλάκη είναι κλασική. Αθάνατη. Κοριτσάκι και στα 60 της. Και στο σινεμά σε ρόλους πάντα αθώους, ούτε υποψία σεξουαλικότητας και στις πιο ερωτικές ταινίες.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγάλη αμαρτία που κυνηγά τη Σαρλίζ