ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

 

Πώς μου αρέσουν οι λιμενικοί ! Φρεσκοπλυμένοι μέσα σε αυτές τις στολές, που την παραλλαγή τους την διαλέγουν οι ίδιοι, που φροντίζουν να πέφτουν εκείνες οι μπάλες που οδηγούν τους κάβους και να δένουν ή να μην δένουν τα πλοία. Ούτε προβλήτα να ήμουν, δεν θα είχα έρωτα τόσο με τους λιμενικούς κι ειδικά τώρα που άνοιξε και το επάγγελμα και έμαθαν την τέχνη κι εκείνες οι γυναίκες που βαρέθηκαν απλά να μαγειρεύουν και να τρώνε κι έναν κατά το δοκούν του αρσενικού ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΝ.

Δεν είναι εδώ το θέμα μου. Το θέμα μου είναι πολύ σοβαρό κι αφορά την δράση ενός ακόμα επίλεκτου σώματος που έχουμε στην Ελλάδα. Ομιλώ για το λιμενικό σώμα, το οποίο βρίσκει συνέχεια ναρκωτικά, και συγκεκριμένα ηρωϊνη, πολύ μακριά από την ακτίνα δράσης του. Μιλάμε οτι κάνανε απόβαση τα δελφίνια στην Ομόνοια και εξολοθρεύουν καρχαρίες.

Καμία πλάκα δεν γίνεται. Η στήλη είναι σοβαρότατη και μάλλον αποκαλύπτει στον Τέρυ Χρυσό της πολιτικής, δηλαδή τον υπουργό εργασιακής μεταρρύθμισης, ποιοί οργανισμοί κοινής οφελείας οφείλουν να παραμείνουν ανοικτοί βάσει της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Κι είναι σαφές, οτι όταν το λιμενικό τρέχει στην Φιλοθέη και στο Κορωπί και βρίσκει δύο τόνους ηρωίνης, κάτι συμβαίνει με τον κρατικό μηχανισμό.

Σα να πάω εγώ να ψαρέψω τσιπούρες στην κορυφή του Ολύμπου. Δεν θα ‘μαι μαλάκας; Σίγουρα. Αλλά άμα τις βρω κι ειδοποιήσω sites ή έστω την Green Peace, δεν θα γίνει της πουτάνας με την εισροή επιστημόνων για μελέτη του φαινομένου; Δεν μιλώ για το δικό μου, που όπου και να ‘μαι τσιπούρα βγάζω σίγουρα, αλλά για το άλλο το ελληνικό.

Που το λιμενικό μάλλον, έκανε μια δολιοφθορά ή ήθελε να καλύψει την μαλακία του. Τι εννοώ. Που δεν το εννοώ βέβαια, αφού πάω να το πω. Ή του ξέφυγαν οι τόνοι της ηρωίνης του λιμενικού στον κατ” εξοχήν ( εντάξει την υπηρεσία την βλέπουν κάποιοι σαν ξεκούραση ) χώρο δράσης του ή όλο το λιμενικό ήθελε να εκθέσει άλλες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους. Ας πούμε την αστυνομία, που στον χώρο ευθύνης εμπίπτει το Κορωπί ή η Φιλοθέη, όσο μπέρδεμα κι αν έχει γίνει με αυτόν τον Καποδίστρια. Που από παλιά δεν τα κατάφερνε στην συνεννόηση – από τότε υπάρχει η έκφραση του Καραϊσκάκη για τα αρχίδια του, αν το ψάχνει κάποιος – , οπότε σήμερα, κατανοείτε όλοι τι γίνεται με την μεταρρύθμιση.

Εν πάσει περιπτώσει, πού να πρωτοπάει η αστυνομία όταν περιμένει σήμα από το λιμενικό, το οποίο έχει ειδοποιηθεί από τα υποβρύχια που γέρνουν και τα οποία έχουν πάρει σήμα από την αλλαγή του καρτέλ στην Τουρκία; Πού να πάει; Στην Βάρη ή στην Φιλοθέη; Χώρια που κόβει και κλήσεις για παράνομο στάθμευμα στην Πατησίων. Μην τρελαθούμε κιόλας. Άνθρωποι είναι κι αυτοί με οικογένειες και τα λοιπά καυγαδάκια των σογιών.

Τα ξέρει αυτά το λιμενικό, που έχει ορκιστεί σε συνεχή εργασία, και πλέον έβγαλε ζόντιακ σε ηπειρωτικές περιοχές. Αφού δεν έπιασε δυό τόνους στην θάλασσα, σκέφτηκε πονηρά. Από τον αέρα έχουμε ψεκασμούς κι άρα αυτά τα φορτία θα βρίσκονται σε στέρεο έδαφος. Χώρια που τώρα με τις διαθεσιμότητες δεν κατάλαβα γιατί να μην αναλάβουν όλες τις θέσεις; Όταν δεν βρίσκεις τόνους στα πλοία και τους βρίσκεις στην Φιλοθέη, γιατί να μην αποκτήσεις πλήρη έλεγχο στην Ελλάδα; Που όλοι παραδέχονται οτι είναι νησιωτική χώρα. Σάμπως και την πολιτική το 1967 δεν την είχαν αναλάβει κάποιοι ταγματάρχες;

Και βέβαια δεν θέλω να φεύγω από την ουσία του οργανωμένου κράτους της ανάπτυξης της Βούλεψη ή έστω του Ντινόπουλου. Αυτουνού που του λείπει το «ηλί » ανάμεσα, για να γυρίσουμε και κανά σήριαλ. Είναι η κατάσταση σαν να έχει φύγει το κατοικίδιο. Δεν θα πάτε παντού; Του φυγαν δυό τόνοι ηρωίνης του λιμενικού. Να μην ψάξει παντού;

Έχει και μια αγωνία το σώμα για το πού θα διοχετευτεί η ηρωίνη. Φήμες λέγανε για το Βέλγιο, που δεν το πολυπιστεύω. Δεν είχε αγωνία το σώμα τόσο πολύ για την Ελλάδα, αφού γνωρίζει πολύ καλά οτι είτε μαστουριάσει είτε δεν μαστουριάσει ο νεοέλληνας, ελάχιστα θα αλλάξουν, αλλά έλεγε μην φτάσει καμιά μικροποσότητα στον Σόϊμπλε και δούμε κανά θαύμα όπως τότε στην Βηθλεέμ που όλοι είχαν περάσει αντιντόπινγκ κοντρόλ εκτός από τους συγγραφείς των Ευαγγελίων. Τον Σύριζα μου θυμίζουν. Ένας λόγος και τέσσερα βιβλία, χώρια τα απόκρυφα.

Λογικά όμως τρέξανε και κάνανε το καθήκον τους. Όπως μπορεί να δούμε κι αστυνομικούς να κολυμπάνε για να καλύψουν συνάδελφους λιμενικούς . Έχει και μια συνδικαλιστικότητα το κοινόν προσφέρειν. Εγώ δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να τρέχω και να αγοράζω ηρωίνη ακριβότερα. Διότι με αυτήν την έλλειψη που δημιούργησε το λιμενικό, εμένα δυσκόλεψε τελικά. Όχι στην τιμή. Στην διαδρομή για να βρω. Χώρια που πρόσεχα μόνο επίγεια όργανα ενώ τώρα θα πρέπει να βάλω μέχρι και σόναρ για να μαστουριάσω.

Δύο τόνοι που πιάστηκαν; Χα χα χα Πεντακόσιοι πέρασαν από το μπουρδέλο που για το κοινό καλό έφτασε το λιμενικό στην Φιλοθέη. Πώς πέρασαν; Μα αφού το λιμενικό ήταν σε χερσαία επιχείρηση ! Και πιάσανε έναν ανάπηρο. Κι εγώ αν ήμουν, το ίδιο θα έκανα για τα παιδιά μου. Όπως το ίδιο έκανε και η αστυνομία για την απογκετοποίηση του κέντρου της πρωτεύουσας. Κι έστειλε τα πάντα παντού για να τα κυνηγάει το λιμενικό. Εν τω μεταξύ, ΑΝ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΗΡΩΙΝΗ, ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΒΡΩ; Όσο βρήκε κι ο Θαμαράς τους φοροφυγάδες. χαχαχαχα

Σταματώ το κείμενο διότιν ήρθαν δυό αλεξιπτωτιστές και θέλουν να μου κόψουν κλήση για το ελικόπτερο που έχω παρκαρισμένο στην πισίνα . Με κάνα μισόκιλο Ζωνιανών , λέτε να παραμείνουν;

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ αυτό  το έγραψε ο ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ και το ανάρτησε στο blog του «το φως του φεγγαριού και η σκιά του ήλιου»

Διαβάστε ακόμα:

Η κοκαϊνη των φτωχών