ΣΤΟΝ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΤΟ ΠΕΟΣ, ΣΤΟΝ ΔΑΛΤΟΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

 

Ήθελε να αγοράσει καφέ κάλτσες το παλληκαρόπουλο, για να φαίνεται μοντέρνος, να ταιριάζει με το λευκό χρώμα του παντελονιού του. Και διάλεξε ένα ζευγάρι κόκκινες κάλτσες. Κατάλαβε ότι έπασχε από αχρωματοψία. Την ασθένεια που κουβαλάει εκ γενετής κάποιος λόγω αδυναμίας των οπτικών νεύρων, και γι’ αυτό δεν έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει τα χρώματα. Μία πάθηση που επέρχεται και λόγω προχωρημένης ηλικίας. Μιλάμε για τον Ιωάννη Δάλτον, που σ' αυτόν οφείλεται ο όρος “δαλτονισμός”, η ονομασία της συγκεκριμένης ασθένειας, της αχρωματοψίας.

Όταν δολοφόνησαν τον Ρασπούτιν αφαίρεσαν το πέος του. Τι άλλο; Το μυθικό πέος του γαμομανή ψευτοκαλόγερου, που ήταν ένα “εργαλείο” τεράστιο σε μέγεθος και η λειτουργικότητα του παραπέμπει σ' ένα μίνι κομπρεσέρ. Ο Ρώσος μάγος, ευνοούμενος της τσαρίνας, θεωρείται το πιο προωθημένο μοντέλο σεξομηχανής που παρήγαγε η φύση από καταβολής. Γι' αυτό εκτίθεται σε μουσείο το μόριο και οι όρχεις του Ρασπούτιν.

Όταν πέθανε ο Τζων Ντάλτον, στο Μάντσεστερ, σα σήμερα, στις 27 Ιουλίου, το 1844, έβγαλαν τα μάτια από το πτώμα του. Για να τα μελετήσουν. Να διαπιστώσουν, πέρα απ' όσα ο ίδιος ο επιστήμων είχε ανακαλύψει, σε τι οφείλεται η αχρωματοψία, ο δαλτονισμός. Και πώς μπορεί να θεραπευθεί ένα άτομο δαλτονικό.

Τζων Ντάλτον, γεννηθείς το 1766, ο πατέρας της σύγχρονης χημείας. Που όπως όλοι οι “τρελοεπιστήμονες” ψαχνόντουσαν συνεχώς, χωρίς να περιορίζονται στα σύνορα της ειδικότητάς τους. Βρέχει. Γιατί βρέχει; Εραστής και της μετεωρολογίας ο Δάλτον, το βρήκε. Μην πέσουμε σε λεπτομέρειες. Οι προσεγγίσεις μας σε κάποια πρόσωπα είναι επιλεκτικές.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτά τα πρόστυχα σαρκώδη χείλη