ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

Πηγή: INTIME
 

Επανέρχεται ο ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Νίκη Βόλου για να φωτίσει με τις δικές του οπαδικές προσεγγίσεις τα διατρεχούμενα στην ομάδα του.

….Μπορούμε να πούμε κι άλλα, πιο τεχνικά, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Αυτά λοιπόν τα τεχνικά θα τα πούμε χωρίς να υποκαθιστούμε τον προπονητή, που εξ άλλου δεν είναι τέτοιος. Όταν εγώ είμαι στα 52 με πολύ μπάλα στην πλάτη μου, είτε σε επίπεδο παιξίματος είτε παρακολούθησης, ασφαλώς και ξέρω περισσότερα ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Διότι στοίχημα είναι ο Δέλλας, ΑΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙΣ.

Κι όλοι θεωρητικά είδαμε την ομάδα. Που δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ανόδου – ακόμα κι έτσι όπως είναι – αφού οι αντίπαλοι είναι ανύπαρκτοι. Εγώ άλλα ψάχνω: Να υπάρχει κάτι που να μείνει και να θεωρήσουμε την περιπέτεια, σαν κάτι που ευνοεί το χτίσιμο.  Μιας εταιρείας και μιας ομάδας βάσει της οποίας θα υπάρχει εταιρεία. Αν σηκωθεί και φύγει ο Μελισσανίδης, ποιός θα συντηρήσει την Παναγία Σουμελά; Ο μαλάκας ο πιστός που είναι οργανωμένος στην Original θρησκείας;

Και το πρώτο πράμα το οποίο κοιτάς σε μια ομάδα, είναι ο κορμός. Εγώ για τον τερματοφύλακα δεν έχω άποψη. Και δέχομαι ότι είναι καλός. Ξεπερνάω τα σέντερ μπακ, τα οποία είναι χρήσιμα στην κατηγορία αυτή να κόβουν πόδια, και πάω στην πλάκα του φίλου, που σχολίασε κάτι για την ανάπτυξη της ομάδας: Είδε στοιχεία 3-5-2. Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΓΕΡΝΕΙ.
Η ομάδα καλείται να παίξει ένα κλασσικό 4-2-3-1, που είναι σέρβικη επιδίωξη εδώ και πολύ καιρό. Και η ομάδα γέρνει διαγωνίως. Έχουμε πολύ καλό φουλ μπακ στα δεξιά και πολύ καλό αριστερό εξτρέμ. Είναι ένα σύστημα που προσωπικώς το σιχαίνομαι, αλλά έχει κάποια οντότητα, ΟΤΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΣ ΣΤΟ 2 ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΟΦΤΗΣ, ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΟΦΤΗΣ. Τι έχουμε εδώ; Τα ίδια λάθη με πέρσι. Η βασική ενδεκάδα είναι Κορδρέρο κι Ανάκογλου. Πρακτικά άχρηστοι και οι δύο για τους ρόλους αυτούς. Πονάμε αλλού.

Πονάμε στον παικταρά του έξι. Πονάμε στο σέντερ μπακ του πέντε και φυσικά πονάμε στο εννιά. Τρέχει κάτι για την κατηγορία; Όχι ρε, στα διαρκείας πονάμε με τα μίνιμουμ του large. Η ομάδα θα παίξει καλά, κι ας μην έχει πάγκο. Όσο δηλαδή μπορεί να παίξει, αν ο Μπαρμπόσα κι ο Πλατέλας κάνουν ντόπες, που όμως αυτός ήταν ο λόγος που φύγανε από τις ομάδες τους. Οπότε μένει μόνο το φυσικό ταλέντο και να μην τύχουν σε κανέναν αλεπουδιάρικο.

Ενώ αν έχεις θωρακισμένο άξονα, οι μπαλαρίνες στα άκρα είναι πρακτικά άχρηστες, αφού δεν έχεις και πού να σεντράρεις. Με δυό σέντερ μπακ ο αντίπαλος, κατά κανόνα ψηλά, τι να σου κάνει ο Αραβίδης;  Μέχρι και στο φιλικό έπρεπε να είναι το ματς συρτά, να κάνει ο αντίπαλος το τσαφ και να τελειώσει κι αυτός με αντίστοιχο. Μπούρδες δηλαδή αλλά επειδή εγώ είμαι Αεκτζής και ξέρω μπάλα από Φάντροκ, μπορώ και να τα λέω. Δηλαδή ακόμα κι επί Σέρβου, τον Μπορμπόκη περιμέναμε ή τον Μπατίστα και τον Κετσπάγια;

Εν πάσει περιπτώσει, τα πάντα βαίνουν καλώς, αλλά όπως και να το κάνουμε :<< φροντίζεις, πριν γεράσεις>>. Διότι εντάξει ο Φωκικός, αλλά θάρθουν κι άλλα. Κι εκεί, θάχεις λέζα, όπως δεν ρίχνεις μπετά Γενάρη μήνα. Κατάλαβες έτσι; Αλλιώς το παίζεις Σαμαράς και περιμένεις ανάπτυξη στο 2040.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ αναρτήθηκε στο blog του ΑΒΡΑΜΙΔΗ ‘’Το φώς του φεγγαριού και η σκιά του ήλιου’’.

Διαβάστε ακόμα:

Εμπιστοσύνη σε παίκτες χωρίς σπυριά