Η DISNEYLAND ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν μας φτάνει ο Λοβέρδος, έχουμε και τουν Κυριάκουν. Που δεν ξέρω και τι ακριβώς ζητάει στην δημόσια ζωή της χώρας, αφού με τέτοιες σπουδές αναρωτιέμαι γιατί δεν έχει δική του εταιρεία και δεν έχει εφαρμόσει ακόμα όλα τα μοντέλα που θέλει να εφαρμόσει σε εμάς. Θα μου πεις οτι αποφάσισε να γίνει πολιτικός. Δεκτό κι αυτό, που θα έλεγε ακόμα και μια φυσική ξανθιά. Δεν θέλει να κονομήσει από την δουλειά του. Θέλει να κονομήσουμε εμείς. Για να έχουμε υπηρέτριες πολιτικούς, λες και δεν μας φτάνουν οι γυναίκες μας.

Θέλουμε τον Μητσοτάκη, για να πάει να μιλήσει με τον Στρος Καν όταν αυτός δεν είναι απασχολημένος με πίπες – καλό αυτό. Αυτό που με έχει τρομάξει στον Κυριάκου είναι η τρομερή ευφράδεια του λόγου. Το πονηρό του βλέμμα οτι τα ξέρει όλα, αλλά δεν τα λύνει μέχρι να πάει πιο ψηλά, κι οτι κι αυτός σαν όλους τους πολιτικούς πλέον έχει γραφεία σε οτιδήποτε είναι αντίπαλοι του Σεφερλή.

Για πρωινάδικα είναι πια οι πολιτικοί. Και δεν κατανοώ τον Αλαφούζο, που δεν πάει κάμερες στα υπουργεία. Θα ‘κανε και οικονομία κλίμακας σε σχέση με τα νοικιασμένα στούντιο που οι άλλοι τα είδαν σαν νεκροταφείο και βάλανε και φέρετρο.

Ου Κυριάκους λοιπόν, δεν θέλει ποσοτική απόλυση υπαλλήλων, αλλά θέλει ποιοτική. Να φτιάξει την κατάσταση ρε παιδί μου, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ που ζούσε με τον τίμιο βουλευτικό μισθό. Από ποιόν να κληθεί; Όχι ρε. Δεν εγκαλεί η υπηρέτρια το αφεντικό, αλλά κι αν το εγκαλεί υπάρχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη.

Φυσικά ο καράβλαχος δεν εγκαλείται. Μας αρκεί που έχει το βλέμμα που διαφεύγει. Αλλά και το πνεύμα που θέλει ανάπτυξη. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΒΟΥΛΗ, ΟΤΙ ΑΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΝΕΡΓΟΙ. Τι να το κάνεις το κράτος, όταν σκίζει η οικονομία; Φυσικά η ιδιωτική. Δημόσια δεν έχει αναφερθεί πουθενα. Τι να τους κάνεις τους πολιτικούς; Να γίνεις Ελβετία, που κανείς δεν ξέρει τον πρωθυπουργό;

Μην γίνουμε κι έτσι. Εδώ πρέπει να έχουμε τον ξένο αφέντη αλλά και τον τοπικό δημογέροντα. Όπως παλιά που ζήταγε ο σουλτάνος μιά δραχμή και στο πόπολο έφτανε το χρέος, τριακόσιες. ΑΥΤΟ ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ με Μητσοτάκηδες, Λοβέρδους και τυφλούς του Σύριζα που έχουν 17 ακίνητα. Έλα ρε Κυριάκο και μπες μας κι άλλα. Που δεν υπάρχει αντιτετανικός ορός σε φαρμακείο κι έχει πετύχει η συναντηση Σαμαρά και Καραμανλή στον Μύλο.

Φυσικά βρίσκουν και τα κάνουν. Στον πιο μαλάκα λαό που υπάρχει στον πλανήτη, κι ας έχει Ακρόπολη κι Αμφίπολη. ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, κι ας νομίζει οτι κρατάει το σύμπαν. Την ώρα που μια Disneyland, σου παίρνει τα σώβρακα. Οι μαλάκες μιλάνε χωρίς να ξέρουν πού να πάνε την χώρα, σαν πλανητική μειονότητα. Κι οι μαλάκες που ακόμα δεν έχουν κάνει ΕΔΕ, για όλους αυτούς τους μαλάκες που τους ψηφίζουνε. Πιστεύοντας οι μαλάκες, οτι επειδή τους ψηφίζουνε μαλάκες, είναι και κάτι σπουδαίο.

Αυτή η ανακύκλωση ίσως και να φταίει για τα σκατά που τρώμε. Οπότε κι ου Κυριάκους, να μην κάνει αυτό που έκανε ο μπαμπάς του; Να μην σωθεί με τον βουλευτικό μισθό του;
Αλλά άμα σωθεί αυτός, να μην σωθούν κι άλλοι; Τι σόι συντεχνία είμαστε; Σάμπως κι οι συνδικαλιστές δεν τρώνε ακραίες φωνές; Γιατί να εξυπαγορεύονται από κομματικές παραταξεις; Ποιός ο ρόλος των συνδικαλιστών; Απλά να μαζεύουνε τους έξαλλους δεν είναι; Και ποιός είναι ο ρόλος του Κυριάκου; Να χτυπηθεί με το σύστημα ή να παίξει μαζί του και να κάνει την κεντροδεξιά δεξαμενή ψήφων, αφού μεγαλώνουν και θέλουν λιμάνι;
Φιλάκια.

Το κείμενο αναρτήθηκε στο site του ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗ «Στο φως του φεγγαριού και στη σκια του ήλιου».

Διαβάστε ακόμα:

Κλειστή δεξίωση γάμου