ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΡΕΒΒΑΤΙ!

 

Παντρεύτηκε τέσσερις φορές, όλες από έρωτα ο Αλέκος Αλεξανδράκης, όμως με την γυναίκα της ζωής του, την επίσης ηθοποιό Νόνικα Γαληνέα, έζησε 21 χρόνια εκτός γάμου. Ένας άνδρας που άρεσε στις γυναίκες. Ήταν τραβηκτικός. Αμέτρητες οι κατακτήσεις του, κυρίως της μιας ημέρας, μιας εβδομάδας. Φατσικά, φυσιογνωμικά δεν ήταν ο τύπος του εραστή, τουλάχιστον σύμφωνα με την κινηματογραφική του εικόνα. Να, όμως, που θεωρήθηκε ο χωρίς αντίπαλο ζεν πρεμιέ στο θέατρο και το σινεμά. Τι σημαίνει αυτό;

Έπασχε το ελληνικό θέατρο από ωραίους αλλά και ταλαντούχους. Από γόηδες δυναμικούς και αστραφτερούς. Όταν πρωτοβγήκε στο σανίδι, σε ηλικία 21 χρονών ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Αιμίλιος Χουρμούζιος, προσωπικότητα της κριτικής, έγραψε στην “Καθημερινή”: “Παρουσιάστε όπλα! Επιτέλους, ένας εραστής στο θέατρο”.

Σεμνό παιδί ο Αλεξανδράκης, χαμηλών τόνων στην προσωπική του ζωή, όμως στον ερωτικό τομέα ανεξάντλητος. Άπαικτος. Οι περιπέτειες με τις εφήμερες γνωριμίες θα άξιζε να συμπεριληφθούν σε βιβλίο. Η Νόνικα Γαληνέα έλεγε ότι το αυτοκίνητο του Αλέκου μετατρεπόταν σε κρεβάτι. Πέθανε από καρκίνο σα σήμερα στις 8 Νοεμβρίου, το 2005.

Στα 15 του χρόνια ήταν στην εθνική ομάδα ξιφασκίας. Προοριζόταν για αξιωματικός του Ναυτικού. Πρωτοεμφανίστηκε το 1949, στο θέατρο και στο σινεμά, έπαιξε σε 75 ταινίες.

Πολυεθνικός γαμπρός ο Αλεξανδράκης. Στο Σουδάν γνώρισε την γυναίκα που παντρεύτηκε στον πρώτο του γάμο. Ο δεύτερος γάμος με Γαλλίδα, ο τρίτος με την ηθοποιό Αλίκη Γεωργούλη και ο τέταρτος με μια Ελβετίδα. Ήταν πάντα πολιτικοποιημένος, αριστερός. Στη φώτο με την Μελίνα Μερκούρη.

Διαβάστε ακόμα:

Καπνισμένος ουρανός και σήμερα