ΠΕΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ

 

Το άλμπουμ Playing with Melina ή Πειράζοντας την Μελίνα, βρέθηκε κατ’ ευθείαν στην 1η θέση του iTunes πριν την επίσημη κυκλοφορία του.

Μόνο από μερικά teasers, πήρε ο κόσμος μια πρώτη γεύση, τα οποία όμως ήταν ικανά να φέρουν το «Playing with Melina» στις πρώτες θέσεις των iTunes charts. Είκοσι χρόνια μετά το «αντίο» στη Μελίνα Μερκούρη, 15 καλλιτέχνες «πειράζουν» και παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή σε αγαπημένες ερμηνείες της σπουδαίας ηθοποιού: Κ. Βήτα, Cayetano, Όλγα Κουκλάκη, Kid Loco, Marsheaux, Mikro, Monsieur Minimal, Niadoka, Nikonn, Nteibint, Papercut, (PH)2, Stavento, Σεραφείμ Τσοτσώνης και Φανταστικοί Ήχοι.

Αυτή ήταν η ιδέα του Νίκου Μουρατίδη, η οποία έγινε αμέσως δεκτή από το Ίδρυμα της Μελίνας, και μάλιστα ενθουσιάστηκαν και με τον τίτλο που είχε βάλει. «Πειράζοντας την Μελίνα».

Στο βιβλιαράκι που συνοδεύει το cd υπάρχει και ένα σημείωμα του Μουρατίδη που στο τέλος λέει χαρακτηριστικά:

Αφιερωμένο απ’ όλους µας στην µνήµη της.

Στον ήλιο των παιδικών µας χρόνων!

Νίκος Μουρατίδης

Από «Τα Παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζιδάκι, το κομμάτι που πήρε το Βραβείο Όσκαρ Μουσικής το 1960 και το «Αγάπη Που ‘γινες Δίκοπο Μαχαίρι» από τη «Στέλλα», μέχρι το «Je Suis Grecque» και το «Medea Tango», αγαπημένες και κλασικές ερμηνείες αναμειγνύονται με τη σύγχρονη ματιά των νέων εκφραστών της ελληνικής μουσικής.

Διαβάστε περισσότερα και ακούστε δείγματα των τραγουδιών στο www.nikosonline.gr