Ο ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ ΔΙΑΛΕΓΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!

 

Ο Δαρείος, ο Μέγας Βασιλέας της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας που έως τότε είχε γνωρίσει ο κόσμος, είναι νεκρός. Την εποχή εκείνη ο πλανητάρχης δεν ήταν ένας καραγκιοζάκος σαν τον Τζώρτζ Μπούς, ούτε ο απλός, καθημερινός άνθρωπος σαν τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο «Μέγας Βασιλεύς», όπως τον αποκαλούσαν ήταν Θεός. Τόσο απόμακρος, μια φιγούρα μυθικών διαστάσεων. Αυτός ο Δαρείος που στα εδάφη του δέχθηκε την εισβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν στην πραγματικότητα ένα φοβισμένο σκουλήκι. Έτσι αποδείχθηκε. Ο τίποτας.

Με νεκρό τον Δαρείο, λοιπόν, βασιληάς της απέραντης αυτοκρατορίας γίνεται ο Αλέξανδρος. Και επειδή υποτίθεται ότι εξόρμησε στην Περσία για να εκδικηθεί το ντου στην Ελλάδα από τον αντίπαλο του, πρώτη διαταγή: Κάψτε το παλάτι του Δαρείου! Στην Αθήνα ο Πέρσης είχε καταστρέψει την πόλη και έκαψε τα ιερά της επάνω στην Ακρόπολη.

Ο Αλέξανδρος έβαλε φωτιά στα ανάκτορα του Δαρείου στην Περσέπολη. Στις φλόγες η απίστευτη πολυτέλεια, αδιανόητη στην εποχή μας. Φοβερά πράγματα. Πρώτη η μητέρα του νεκρού Δαρείου, η Σιζύγαμβις ανεγνώρισε τον νέο βασιλέα του κράτους, τον Αλέξανδρο. Και τον υποδέχθηκε σα να είναι ο υιός της!

Ο Αλέξανδρος διέταξε οι υψηλές, οι πιο υψηλές Περσίδες, οι πιο μπάνικες, να μάθουν ελληνικά. Ο αδελφός του Δαρείου, ο Οξάρθης, έγινε έμπιστος του Αλέξανδρου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κωλόπαιδο, ο Αλέξανδρος, διέθετε μαγικές ικανότητες. Δεν αποκτούσε την εμπιστοσύνη μονάχα από τους άνδρες του, αλλά και από τους εχθρούς του.

Ο πατέρας του Αλεξάνδρου, ο Φίλιππος, είχε τους «εταίρους» του, μάλιστα ένας απ’ αυτούς, που ήταν εραστής του, τον δολοφόνησε τον βασιληά της Μακεδονίας. Την επιλογή των εταίρων, δηλαδή των υπασπιστών από Πέρσες, ανέλαβε ο Ηφαιστίων. Το «άλλο εγώ» του Αλέκου. Ο πιο κοντινός φίλος του, ο στρατηγός Ηφαιστίων, που είχε την ίδια ηλικία με τον Αλέξανδρο. Καθόλου περίεργο οι δυο άνδρες να είναι μαζύ θαμένοι, στον ίδιον τάφο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ηφαιστίων στόλισε τους τάφους Αχιλλέα, Πατρόκλου!!