Η ΓΙΑΓΙΑ; Η ΓΥΝΑΙΚΑΡΑ ΤΗΣ ΡΟΚ

 

Άμα έχεις τη φωτιά μέσα σου, θα την βγάλεις προς τα έξω. Και άμα είσαι καλλιτέχνης ο τρόπος που θα εκφραστείς, η φωτιά, δηλαδή το συναίσθημα που θα βγάλεις προς τα έξω, θα με κερδίσει εμένα τον θεατή, τον ακροατή. Η Τίνα Τάρνερ ήταν ηφαίστειο σκέτο και επειδή κράτησε περισσότερο από 50 χρόνια, με παγκόσμια σουξέ, με εκατομμύρια δίσκους, την είπαν η γιαγιά της ροκ. Γράψε λάθος.

Η γυναικάρα! Η γκομενάρα! Η κορμάρα! Simply the best! Πατούσε με τις ποδάρες της και έτρεμε η γη, το έδαφος. Φωνή φλογίσια, με βραχνάδα. Μια εκρηκτική και σεξουαλική παρουσία πάνω στη σκηνή. Κι ένα πλατύ, εγκάρδιο, αληθινό χαμόγελο που έκανε περισσότερο όμορφο το αισθητικά τέλειο σχεδόν πρόσωπό της.

Αφροαμερικάνα, από φτωχή διαλυμένη οικογένεια. Άρα, μεγάλωσε στη δυστυχία, στη σκληρότητα, στη μοναξιά, γεννήθηκε σα σήμερα στις 26 Νοεμβρίου, το 1939. Το ταμπεραμέντο της και η φωνή της έγιναν το ασανσέρ της για να γνωρίσει την επιτυχία, τη διασημότητα, τα φράγκα κι ένα γάμο στα 73 της χρόνια μ' έναν 57χρονο Ελβετό.

Στα 16 της γνώρισε τον σπουδαίο μουσικό Ike Turner και το συγκρότημά του, που άλλαξε το όνομα και πλέον λεγόταν Ike and Tina Turner. Άρχισαν περιοδείες, παντρεύτηκαν, αλλά αυτή, η Τίνα δεν άντεξε άλλο να συζεί μ' έναν πρεζάκια που την πλάκωνε στο ξύλο. Εγκατέλειψε τον Ike το 1976 και ξεκίνησε απίστευτη σόλο καριέρα.

Διαβάστε ακόμα:

Από τα πρώτα θύματα του aids