ΤΟΝ ΚΑΨΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 

Από πιτσιρικάς είχα φτιάξει φάκελλο για τον Φίλιππο που έγινε Τζορντάνο, είχε αλλάξει το όνομά του όταν φόρεσε το ράσο. Το πως τον αντιμετώπισαν άλλοι ρασοφόροι μου είχε κάνει εντύπωση, όχι τι υποστήριζε, άστο αυτό. Αν λάβεις υπ' όψιν σου τις σκέψεις φωτισμένων μυαλών τα τελευταία 1.500 χρόνια στην Ευρώπη, θα χάσεις το μπούσουλα. Κάτι είπε κι αυτός ο Giordano Bruno, που δεν αρνιόταν τον Θεό, όμως δεν δεχόταν τη θεϊκή υπόσταση του Χριστού.

Ποιος είναι αυτός του τάγματος των Δομηνικανών μοναχών που τολμάει να είναι εκτός θεολογικής γραμμής του μαγαζιού; Φιλόσοφος και αστρολόγος. Στα παπάρια μας, ας είναι και μαθηματικός και ποιητής, αυτός ο Ιορδάνης Μπρούνο, να του πείτε να προσέξει τι λέει, διαφορετικά θα φάει το κεφάλι του.

Μου την είχε δώσει, λοιπόν, η στάση του ιερατείου εναντίον του Τζορντάνο που θεωρούσε ότι Εκείνος, ο Θεός είναι το σύμπαν, ότι χρησιμοποιείται η θρησκεία ως μέσο εξουσίας στις μάζες, στους αμαθείς, άρα είναι επικίνδυνη διότι στον κόσμο κυκλοφορούν αμέτρητοι τραμπάκουλες.
Πιτσιρικάς αναρωτιόμουνα. Οι αξιωματούχοι της Εκκλησίας του καθολικισμού δεν έχουν μπέσα, δεν ντρέπονται να καίνε κόσμο στην πυρά αν κάποιος τα λέει διαφορετικά;

Το σπουδαιότερο. Τι ντροπή για τη θρησκεία της αγάπης να δολοφονεί ιερωμένους όπως ο Τζορντάνο Μπρούνο. Και από την άλλη να αδιαφορεί το ιερατείο για το τι θα πουν οι σκεπτόμενοι. Στα παπάρια τους! Η θρησκεία είναι το πιο πανίσχυρο ναρκωτικό. Καμία αμφισβήτηση από τους πιστούς ακόμα κι αν κάποιοι Πάπες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των πιο επιφανών καθαρμάτων της Ιστορίας.

Πάρε πίσω αυτά που λες, ζήτησαν από τον Μπρούνο, όταν τον στήσανε στην Ιερά Εξέταση. Ότι το σύμπαν είναι άπειρο, ότι υπάρχουν κι άλλοι πλανήτες εκτός της Γης. Τι χοντρομαλακίες τσαμπουνάς, θες να μας τρελάνεις; Τίποτα αυτός. Ξεροκέφαλος. Με τις αλυσίδες οι άνθρωποι του Θεού τον φυλάκισαν για 7 χρόνια και τελικά, σα σήμερα 17 Φεβρουαρίου, το 1600, τον έκαψαν ζωντανό, τον μάρτυρα της επιστήμης, τον παγκόσμιο φιλόσοφο, που είχε μελετήσει Πλάτωνα και Πυθαγόρα, Δημόκριτο και Πλωτίνο, όχι άγιο Φαφούτη και όσιο Τσιφούτη.

Διαβάστε ακόμα:

Η ποίηση που μυρίζει μπαρούτι