Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΔΕΣΠΩ

 

Με την ευκαιρία της επετείου του θανάτου της, σκεφτόμουν γιατί όλος ο κόσμος αγαπούσε την Δέσπω Διαμαντίδου; Τι ήταν αυτό που τους έκανε όλους να την αγαπούν και να επιζητούν την παρέα της; Ο λόγος είναι απλός: Η Δέσπω είχε μια καρδιά περιβόλι. Ήταν πάντα η χαρά της παρέας.

Συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από τότε που έφυγε από την ζωή η αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός. Την γνώρισα στο σπίτι της Μελίνας Μερκούρη, αμέσως με συμπάθησε και αμέσως την αγάπησα.

Η Δέσπω Διαμαντίδου είναι γνωστή στο κοινό κυρίως από τις παλιές ελληνικές ταινίες. Σχεδόν πάντα έκανε την κακιά, την στριμμένη, την ανήθικη γυναίκα που μπροστά στο χρήμα και στις προσωπικές της επιθυμίες καταπατούσε ανθρώπινες ζωές. Και ήταν πάντα υπέροχη στους ρόλους της. Τόσο, που ο κόσμος την αντιπαθούσε. Ενσάρκωσε τη λεσβία δεσμοφύλακα στη «Στεφανία», τη Μαντάμ Παρί στα «Κόκκινα Φανάρια», και ρόλους σκληρούς στις ταινίες «Ντάμα σπαθί», «Οι αδίστακτοι», «Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη» κ.α.
Ευτυχώς που υπήρξαν και κάποιοι ρόλοι πιο ανάλαφροι για να αρχίσει ο κόσμος να την συμπαθεί, όπως όταν έκανε τη μητέρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό» κ.α.

Διαβάστε τη συνέχεια και τις άγνωστες πτυχές της ζωής μιας υπέροχης γυναίκας στο www.nikosonline.gr