ΦΤΥΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΡΤΑ

 

Γράφει ο Στήβεν Αβραμίδης

Διαπραγματεύεται σκληρά ο Τσίπρας, ο οποίος τους ξέφυγε από το σούπερ μάρκετ και κατέκτησε την πρωθυπουργία. Από ποιούς ξέφυγε; Πάντως από τους Ευρωπαίους τοκογλύφους, όχι. Πολύ κουτόχορτο πέφτει αδέρφια. ΑΑΑΑΑΑ

Ξεφεύγει κανείς από το οικόπεδο της Αμερικής με δεδομένα τα γεωφυσικά συμφέροντα; Όσοι εξακολουθούν να μασάνε σανό, αυτο κατά βάθος πιστεύουν. Όπως πιστεύουν οτι ο Αλέξης είναι αριστερός ή οτι μόλις υπογραφεί η συμφωνία, θα αποχωρήσει ο Λαφαζάνης.

Ας γελάσουμε στιγμιαίως. Αριστερός και θα πήγαινε μέτρα οκτώ δις; Αυτά, μόνο χάπατο μπορεί να τα πιστέψει. Ας γελάσουμε κιόλας με την δήθεν άποψη οτι οι Ευρωπαίοι με το ΔΝΤ, είναι ακριβώς στην ίδια όχθη. Βάλε και λίγο αλάτι στο χόρτο. Νοστιμεύει.

Τορπίλισε τις διαπραγματεύσεις το ΔΝΤ; Δηλαδή πώς το έκανε ακριβώς; Επειδή διαφώνησε με την φορολογία των επιχειρήσεων; Ξαναγελάστε. ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Αυτό που δεν θέλουν οι Ευρωπαίοι κτηνοβάτες. Φτύσε τώρα τα κουκούτσια από τα χόρτα.

Καμία διαπραγμάτευση δεν γίνεται. Τα πάντα είναι συμφωνημένα. Το γαμήσι του ελληνικού λαού είναι δεδομένο, όπως και η υπογραφή του νέου μνημόνιου. Με παράταση κάποιων μηνών του προγράμματος, με προσωρινή χρηματοδότηση ύψους ενός δις της πραγματικής οικονομίας και με βάθος το ανακάτεμα της τράπουλας του ιθαγενούς πολιτικού συστήματος.

Διότι η συμφωνία και η υπογραφή είναι δεδομένα θέσφατα. Ασχέτως του λογαριασμού που θα γράφει το χαρτί. Και αυτό το άσχετο, θα φανεί μέσα σε πέντε ημέρες από τώρα που γράφω, μια που θα περάσει με απόλυτη πλειοψηφία στην ελληνική βουλή. Φυσικά καμιά δεκαριά ( ταβάνι ) βουλευτές του Σύριζα θα φαγωθούν την ώρα που το χοντρογούρουνο ο Καμμένος θα εντυπωσιάζει με την κυβίστηση.

Αυτή η διαπραγμάτευση που γίνεται τώρα είναι ένα καθαρά επικοινωνιακό παιχνίδι, που στόχο έχει το σε βάθος κήπος κούρεμα του χρέους. Που αυτό θα είναι το παιχνίδι του μπερδέματος του λαού, ο οποίος θα υπερψηφίσει τον Τσίπρα για πρωθυπουργό στις εκλογές που θα προκυρηχθούν άμεσα μετά τις αποφάσεις της βουλής. Άλλο μαγαζί δεν υπάρχει πλέον όπως και δεν υπάρχει λόγος αυτοί του Πασόκ κι αυτοί του Ποταμιού, να μην αντικαταστήσουν τους αντάρτες του Σύριζα.

Εκλογές με την δια βίου πρόθεση του Τσίπρα, να προκυρήξει την μεθεπόμενη βουλή αναθεωρητική του Συντάγματος, ούτως ώστε η προεδρευομένη ελληνική δημοκρατία, να γίνει προεδρική. Κατά το αμερικάνικο μοντέλο – άντε και το γαλλικό – του οποίου παιδί είναι ο σημερινός πρωθυπουργός.

Όσοι λοιπόν έχετε αγωνία για το κουτόχορτο, απλά προσθέστε και λίγο αλάτι και λίγο λεμόνι. Και συνεχίστε να το τρώτε μέχρι την επόμενη Τρίτη, που απειλείται το ΔΝΤ με το να μην πληρωθεί. Επίσης το κουτόχορτο, υπάρχει περίπτωση να ακριβήνει αλλά το να μην νικήσει στο τέλος του ΔΝΤ, είναι απίθανο. Πιο εύκολα μπορεί να περπατήσει ο Σόιμπλε. Και πώς να νικήσει; Μα είναι πάναπλο. Με την προστασία των ελληνικών επιχειρήσεων, που δήθεν ενδιαφέρθηκε, αλλά και με τον προβληματισμό που εξέφρασε για το αν τα μέτρα θα παίρναγαν από την ελληνική βουλή. Εξ άλλου οι Έλληνες, με ποιόν τάχουν πιο πολύ; Με το ΔΝΤ, δηλαδή την Αμερική, ή με τους εταίρους κτηνοβάτες;

Όποιος απαντήσει, δωρεάν μερίδα σανό. Άντε και κουτόχορτο. Την ώρα που ο Αλέξης, σαν πρόεδρος της δημοκρατίας αλλά με ισχυρότατη εξουσία, θα είναι ο καινούργιος υπερκομματικός Αντρέας. Κατά τα άλλα, συνεχίστε να πηγαίνετε σε διαδηλώσεις. Αφού δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε κανά βιβλίο, χάστε τον χρόνο σας στο Σύνταγμα. Εκτός αν πηγαίνετε για καμάκι. Διότι αν πηγαίνετε για το ευρώ ή την Ευρώπη ή την ρίξη ή τον Πούτιν, σας έχουν γραμμένους στα άχρηστα όργανα του Σόιμπλε. Εκτός αν πηγαίνετε για να εξυπηρετείτε τον μίνι εμφύλιο διχασμό, οπότε έχει στηθεί καντίνα για πίττα με κουτόχορτο.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ σηκώθηκε στο blog του Στήβεν Αβραμίδη, το φως του φεγγαριού

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι δεν θέλουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη