ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΑΚΙ!

 

Γράφει ο Στήβεν Αβραμίδης

Η στήλη έχει χαρακτηρισθεί γκρινιάρα όποτε καταπιάνεται με το κυβερνητικό έργο. Το όποιο κυβερνητικό έργο της όποιας κυβέρνησης. Η στήλη δεν διαχωρίζει κυβερνήσεις διότι γνωρίζει οτι είναι όλες ελλληνικές. Εκλεγμένες δημοκρατικά από τον μεγαλύτερο μαλάκα λαό του σύμπαντος. Έχει μια συστηματικότητα η στήλη που δεν παρασύρεται από εθνάρχες, ζιβάγκο, ΓΑΠ, αποτυχημένους πιτσαδόρους ή ανηψιούς του Πατακού. Η στήλη είναι υπεράνω κυβερνήσεων και κομμάτων.

Σε όλη όμως αυτήν την ιστορία, υπάρχει ένα τεράστιο αλλά. Ένα σημαντικό επίτευγμα – νομοθέτημα της σημερινής κυβέρνησης, που μέσα στην αεργία της και τα παιδικά παιχνίδια που στοίχησαν καμιά δεκαριά δισεκατομμύρια στον περήφανο μαλάκα, τείνει να πάει στα ψιλά γράμματα των νομοθετημάτων εν Φεβρουαρίω, τα οποία θα αποσυρθούν εν Αυγούστω.

Ομιλώ για την απόφαση του υπουργείου οικονομικών να απαγορεύσει τα beach parties. Και δεν σηκώνω καμία πλάκα. Το εν λόγω υπουργείο, κι εν μέσω capital controls αλλά και διάλυσης όλων των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα οι οποίες ούτε τα χρήματα τους δεν μπορούν να εμβάσουν στο εξωτερικό μπας και φέρουν εμπόρευμα, βγάλουν κανά κέρδος και πάρει και τίποτε φόρους το μπουρδέλο για να πληρώσει τους δημόσιους τεμπελχανάδες, σκέφτηκε προς την σωστή κατεύθυνση των beach συναθροίσεων.

Είναι μια απόφαση κοινωνική στο βάθος της, αφού οι υπουργοί μεγάλωσαν πλέον και δεν συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις ζηλεύοντας τα ξέκωλα που χορεύουν μέρα νύχτα μπας και βρεθεί κάποιος κι αποφασίσει να τις κάνει νοικοκυρές. Άμα δεν σου σηκώνεται, ποιός ο λόγος να πας να κάνεις καμάκι;

Είναι όμως και μια απόφαση οικολογική – στο βάθος της πάντα – αφού αυτή η δυνατή μουσική που παίζει au bord de l” eau, τρομάζει τις μονάχους μονάχους, τις καρέτα καρέτα αλλά και τις μέδουσες και τα λοιπά ζωντανά της θάλασσας και της άμμου, που τώρα τελευταία ησχολούντο περισσότερο με τα string μαγιώ παρά με την διατροφή τους. Και γι” αυτό ήταν και σε κίνδυνο αφανισμού. Όταν ας πούμε ακούς Βέρτη ή Φουρέιρα από τα μεγάφωνα, ταυτόχρονα σπρώχνεις λίγο στην άκρη τον κώλο μπας και δεις μαγιώ, είναι δυνατόν σαν ζώον να έχεις το μυαλό σου στο να βρεις τροφή;

Φυσικά σαν κάθε απόφαση κυβερνητική, υπάρχει ένα κενό σαν το σπασμένο παράθυρο από τον βοριά που λέει κι ο αοιδός Πλούταρχος, που ναι μεν απαγορεύει τις παραλιακές μαζώξεις αλλά επιτρέπει την λειτουργία παρά το νερό, σε ταβέρνες, καντίνες και μπαρ. Τα οποία υποθέτω, έχουν δικαίωμα να βάζουν κάποια μουσική. Κι εδώ είναι το κενό. Αν οι παρεπιδημούντες εν ακροθαλασσίω μπαρ, πηγαία πλακώσουν τον χορό, τα καμάκια και τα κωλοχερώματα και δημιουργήσουν τοιουτοτρόπως πηγαίον party, τότε πού θα οδηγηθεί η πατρίς η οποία έχει ανάγκη να ξεδώσει από τον ασφυκτικόν μνημονιακόν κλοιόν εις τον οποίον μας έχει οδηγήσει ο καρότσης; Πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος σύμβολο δια την περαιτέρω ανάπτυξιν της βαρέας βιομηχανίας μας ;

Ήδη στα αγωνιώδη ερωτήματα μου, ήρθαν κι απορίες από τας υπηρεσίας του μπουρδέλου που επιφορτίζονται ίνα επιβλέψουσι τον σχετικόν νόμον. Είπαν συγκεκριμένα : Οι υπηρεσίες δουλεύουσι μέχρι Παρασκευή βράδυ. Έχει παρατηρηθεί οτι τα beach parties, συνήθως τελούνται εντός του σαββατοκύριακου και μάλιστα οι εξέδρες καθώς και τα ανάκλιντρα δια την ντυμένην παρτούζαν, στήνονται μεταμεσονύκτιες ώρες. Ωρες και μέρες δηλαδή, που οι υπηρεσίες, εκτός του οτι δεν δουλεύουσι, συμμετέχουσι κιόλας εις τοιαύτα γεγονότα. Οπότε;

Τι οπότε ρε; Πλάκα κάνετε τώρα; Λύση θέλετε να σας βρούμε ή να σας μπερδέψουμε παραπάνω; Γι” αυτό δεν υπάρχει το ελληνικό κράτος από το 1828; Αν δεν τα στάξεις σε υπηρεσία ελέγχου που είπε να κάνει υπερωρίες – εξ άλλου γιατί να τις κάνει αφού δεν αμείβεται -, τότε πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος; Αλλά να μην μένουμε στην μειοψηφία των δημόσιων υπάλληλων που έχουν στο μυαλό τους την διαφθορά. Όπως λένε και οι δημόσιοι λειτουργοί, σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες υπάρχουν διεφθαρμένοι.

Η στήλη όμως γνωρίζει κι άλλα και καίγεται η ψυχή της για αποκαλύψεις. Δεν μπορεί η στήλη να κρατάει αρνητική ενέργεια μέσα της. Ούτε θετική. Γενικά δεν μπορεί την ενέργεια στην Ελλάδα. Τι να την κάνεις αυτήν; Η Ελλάδα προχωράει ανενεργή παντού. Όπως ο Τσίπρας που δεν κάνει τίποτα κι έχει φτάσει σε δημοτικότητα της τάξης του 90%. Έτσι και η στήλη που γνωρίζει την αιτία λήψης αυτού του νόμου εν μέσω υπερβολικού φόρτου εργασίας που έχουν οι θεσμοί, που προσπαθούν να μας σώσουν από εμάς. Ελπίζω να μην νομίζετε οτι δουλεύει κάποιος Τσακαλώτος.

Και το αποκαλύπτει η στήλη: Ο νόμος θα είναι αποτρεπτικός για κάποιους. Όλο και κάποια κορόιδα υπάρχουν στο μπουρδέλο. Αυτά λοιπόν τα νομοταγή, δεν θα ξαναπάνε σε beach parties. Θα κάτσουν σπίτι τους ; Μάλλον. Προς το παρόν. Το οποίο παρόν όμως, θα φέρει το μέλλον. Το οποίο μέλλον, θα δημιουργήσει τα περίφημα mountain parties. Μάλιστα κύριοι. Όσοι δεν μπορούν να κάνουν παραλιακές παρτούζες διότι δεν κατάφεραν να καταπατήσουν τις ακτές λαδώνοντας τους τοπικούς βλαχοδήμαρχους, θα μπορούν να διοργανώσουν μαζώξεις στα βουνά.

Στους πρόποδες, στις πλαγιές, στις χαράδρες, στα πρανή, στις κορυφές και γενικά όπου του καβλώσει του καθενός. Κι όπως και να το κάνουμε, το βουνό υπερτερεί της θαλάσσης σε σχέση με ό,τι ξέραμε. Λιγότερη ζέστη και λιγότερη υγρασία. Καλύτερη θέα για δένδρα, μπετά αλλά ακόμα και για θάλασσα αν το party γίνει ψηλά. Αλλά αυτό είναι για τους συνουσιαζόμενους. Η κυβέρνηση καταλαβαίνετε τι πετυχαίνει; Τόνωση του τουρισμού των βουνών, που το καλοκαίρι την μόνη ατραξιόν που προσφέρουν είναι καμιά πυρκαγιά.

Ποιός πήγαινε για party στο βουνό καλοκαιριάτικα; Κανείς. Τώρα με τα mountain parties σε ποικίλα ύψη, όλοι εκεί θα τρέξουν για να αποφύγουν την σύλληψη. Τώρα θα γίνουν τα Πάρνηθα resort και τα Όσσα non beach party, που ούτε θα διώκονται αλλά κι ούτε θα απασχολούν και τα θαλάσσια ζώα με την ηχορύπανση. Τώρα η βαρειά βιομηχανία μας εξαπλώνεται και δίνει την ευκαιρία στον Άγγλο και στον Γερμανό κτηνοβάτη τουρίστα, να μην ξερνάει στο μπετό του δρόμου στα Μάλλια αλλά στο χώμα του δάσους, λιπαίνοντας την γη η οποία θα δημιουργήσει την αλκολιά. Το νέο φυτό μαζί μετα φυτά του υπουργείου οικονομικών.

Είναι δυνατόν η στήλη να μην χαιρετίσει αυτόν τον νόμο, που δεν τον είχε συλλάβει ούτε η δεξιά αλλά ούτε και ο σοσιαλισμός; Αν δεν το έκανε, θα ήταν απλά εγκάθετη δια την αριστεράν κυβέρνησιν. Όργανο ύπουλο των δυνάμεων της αντίδρασης. Και ποιός ξέρει τι άλλο θα μας λέγανε. Κι εμείς δεν τα θέλουμε αυτά. Διότι είμαστε με το δίκαιον και το σοφόν των αποφάσεων. Διότι είμαστε κατά των beach parties και υπέρ των αντίστοιχων mountain. Για να πάρει ζωή το ερημωμένο βουνό με τα δάση του. Για να υπάρχει πυροπροστασία από τους παρτίζοντες, αφού τα δημόσια μέσα δεν επαρκούν. Για να υπάρχει ζωή στο βουνό, και το καλοκαίρι.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ σηκώθηκε στο blog του Στήβεν Αβραμίδη, το φως του φεγγαριού

Διαβάστε ακόμα:

Πώς προδίδει η γυναίκα την επιθυμία της για σεξ