ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ!

 

Γράφει ο Στήβεν Αβραμίδης

Τον βλέπεις από μακριά να έρχεται. Τι σκέφτεσαι πηγαία; Οτι σε πλησιάζει ένα ανθρωπόμορφο φαλακρό γουρούνι. Τον βλέπεις από κοντά, όταν πια σε έφτασε. Τι συλλογίζεσαι; Οτι έχεις να κάνεις με έναν φουκαρά ανάπηρο και κάργα κομπλεξικό όσο αναφορά την φυσική του υπόσταση. Κάνεις μια σούμα τις κοντινές και τις μακρινές παραστάσεις που προσέλαβε ο εγκέφαλος σου και γρήγορα αποφασίζεις οτι έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο με ειδικές ανάγκες.

Συνειδητοποιείς λοιπόν οτι ο Τσίπρας έχει προχωρήσει πολύ στο θέμα αντιμετώπισης των καθυστερημένων διανοητικά και ουσιαστικά εφαρμόζει κοινοτικές οδηγίες περί πρόσληψης ΑΜΕΑ σε κάποιο ποσοστό σε κάποιες θέσεις εργασίας. Και πολύ καλά κάνει θα έλεγα. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το πώς ο Φίλης είχε εκλεγεί βουλευτής εκείνη την φορά που οι ψηφοφόροι βάζανε σταυρό. Πιστεύω να συμφωνούμε οτι ο κύριος όγκος των ψηφισάντων, δεν ανήκει στους ανάπηρους ή τουλάχιστον έτσι θέλει να λέει.

Το αντιπαθές γουρούνι λοιπόν, γνήσιος διάδοχος του Πάγκαλου και του Βενιζέλου, κατ” αντιστοιχίαν με τους προγόνους του, ήταν κάτι στην φυλλάδα Αυγή. Άρα ήταν κι αριστερός light αν δεχθούμε οτι η hard core αριστερά είναι ο Ριζοσπάστης και οι αναγνώστες του. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς αυτός ο αποτυχημένος αριστερός, εξακολουθεί να είναι στον Σύριζα, που πλέον είναι καθαρά δεξιότατο κόμμα με βάση τα όσα ακούμε και βλέπουμε.

Είδαμε ας πούμε στο πρόσφατο debate του Κλίντον με τον Τσίπρα, να είναι υπεύθυνη η κυρία των ολυμπιακών αγώνων, με την οποίαν και εφιλήθη ο μέγας κωλοτούμπας πρωθυπουργός. Επίσης ακούσαμε οτι η αριστερή κυβέρνηση ψάχνει επενδύσεις και ανάπτυξη, πράμα το οποίο δεν συνάδει με τας αρχάς του κομουνισμού. Γι” αυτό λέω οτι η κυβέρνηση είναι πλέον δεξιά.

Ο Φίλης λοιπόν, για ποιό λόγο εξακολουθεί να είναι στο ίδιο κόμμα με τον Τσίπρα και δεν έχει ακολουθήσει την πορεία των ΛΑΕ; Απαντήσεις υπάρχουν πολλές, αλλά το σίγουρο είναι οτι ο μεν Τσίπρας έχει ανάγκη από μια καθαρά προεδρική φυλλάδα, όπως κι οτι ο Φίλης, παρίστανε τον αριστερό για λόγους ταξικούς κι όχι ιδεολογικούς. Άρα είναι κι αυτός ένας κοινός ψεύτης. Τι να κάνουμε περισσότερο όμως από το να δεχόμαστε τις επιλογές του γίγαντα μαλάκα που ψηφίζει κι έχει πάντα δίκαιο επειδή έχουμε δημοκρατία;

Στέκομαι λοιπόν μπροστά στο μυθολογικό τέρας. Πώς να σπάσω τον πάγο της πρώτης γνωριμίας; Λέω να μιλήσουμε για γκόμενες. Το πετάω σαν σκέψη. Ποιά μπορεί να θέλει να πάει μαζί του; Και στύση να είχε, θα του την καταβαράθρωνε η κοιλιά του κι η γκόμενα, αντί για δέκα πόντους φιλέτο, θα δεχόταν επίθεση από 250 κιλά αφομοιωμένα παϊδάκια δερματικά. Λέω να μιλήσω για μπάλα. Το αποφεύγω κι αυτό διότι μάλλον τον κόβω για γνήσιο τυφλό οπαδό. Η σκέψη μου φεύγει σε επίπεδα star trek.

Μπορώ να πιάσω τις σπουδές, τις επαγγελματικές επιτυχίες, τους αγώνες στην αριστερά και πολλά άλλα. Τα παρατάω κι αυτά διότι πρώτη γνωριμία είναι, να μην φέρω τον άνθρωπο σε δύσκολη θέση σε σχέση με εμένα. Ρε να μην βρίσκω θέμα κι ενώ θεωρούμαι και καλός πωλητής. Αποφασίζω εν τέλει στιγμιαία να μιλήσω για το κυβερνητικό έργο. Μην ξεχνάμε οτι ο γίγαντας τον έχει κάνει και υπουργό παιδείας.

Απόψεις όχι πολύ σίγουρες. Κλιμακωτό ΦΠΑ και δεκάρες για νόμισμα, που όμως στην πορεία αλλάξανε. Όσο και να τεντώσω το θέμα, με κατακλύζει οτι την μόνη ισότητα που μπορώ να έχω, είναι αν ήμουν κι εγώ τρόφιμος σε κάποιο ψυχιατρείο και υπέφερα από την καπιταλιστική συμπεριφορά των νοσοκόμων απέναντι μου κι απέναντι του. Είμαι σίγουρος λοιπόν οτι ο Φίλης, είναι εκτός από εμφανισιακή και σωματική αναπηρία σε σχέση με μένα, αρκούντως ανάπηρος ακόμα και πνευματικά. Κι εδώ πρέπει να ομολογήσω οτι συμπαθώ πολύ τους νεροβούβαλους, αλλά είναι αδύνατον να συνεννοηθώ μαζί τους. Και τους θέλω στο φυσικό τους περιβάλλον, μακριά από εμένα.

Έχοντας λοιπόν κάνει αυτούς τους συνειρμούς, αποφασίζω δυό πράματα: Πρώτον να μην συνεχίσω την κουβέντα και δεύτερον να τον κρίνω επιεικώς. Μου αρέσουν η ομορφιά και η μαλακία, έλεγε παλιά ο Oscar Wilde, διότι είναι αυταπόδεικτες. Σίγουρα τον Φίλη δε, δεν μπορείς και να τον πεις όμορφο. Οπότε έχω έναν λόγο παραπάνω για να του γυρίσω και την πλάτη. Την μαλακία την ανέχομαι μόνο από γκόμενα, που προορίζεται για πήδημα.

Είπε λοιπόν ο γουρουνόμορφος νεροβούβαλος, οτι δεν έγινε γενοκτονία των Ποντίων παλιά. Θα κάτσεις και θα απαντήσεις σε άνθρωπο που αποδείξαμε οτι έχει το ακαταλόγιστο; Θα εκνευριστείς με κάποιον παραπληγικό εν τη νοήσει; Μάλλον τον χρόνο σου θα χάσεις αν μπεις σε διαδικασία αντιπαράθεσης ή διαλογικής συζήτησης; Μπορείς να επικοινωνήσεις ανθρώπινα και ιστορικά με κάποιον που πραγματικά ζητάει το χάδι σου μπας κι αισθανθεί άνθρωπος, μέλος κάποιας κοινωνίας αλλά γουστάρει και να προκαλεί σαν αποτυχημένος δημοσιογράφος που είναι μπας κι έχει κάποια πελατεία αύριο όταν θα τον πετάξει η ιστορία στο κελί του;

Η απάντηση είναι να μην ασχοληθεί κανένας με τον Φίλη. Άστον να καεί μόνος του. Θα μου πεις οτι είναι και υπουργός παιδείας. Κι εγώ θα σου πω, οτι το να είσαι υπουργός σήμερα, είναι ισοδύναμο με το να είσαι τραβεστί σε κάποια ορεινή κωμόπολη κι όλοι να προτιμούν να πηδήξουν κατσίκες αντί για εσένα. Μόλις ο Τσίπρας δώσει τις νέες ραδιοτηλεοπτικές άδειες στους δικούς του, τότε θα απαλλαγούμε από τον Φίλη και με την βούλα. Θέλει λίγη υπομονή αλλά δεν βαριέσαι. Η παράφραση της ιστορίας χρειάζεται και τέτοια όταν έχεις να κάνεις με ανθρωπόμορφα κτήνη, που χέζουν σκατά από το στόμα διότι από την κανονική τρύπα έχουν βουλώσει.

Οπότε και οι Πόντιοι και οι Αρμένιοι και οι Μικρασιάτες, αλλά κι όλοι όσοι έχουν βιώσει τον προσφυγισμό στο πετσί τους, καλά θα κάνουν να υπομείνουν άλλον έναν γνήσιο παλιοελλαδίτη, που υστερικά θα μπορούσε και να μας πει οτι η ανάπτυξη δεν έρχεται διότι έρχονται πολλοί πρόσφυγες σήμερα στην Ελλάδα κι οτι αν ήμασταν όλοι Φίληδες, σαν άρεια γουρούνια φυλή, θα τα κάναμε όλα καλύτερα. Θα μπορούσε κι αυτός να μιλήσει για συνωστισμό στη Σμύρνη και θα μπορούσε τα ομαδικά κενοτάφεια να τα ονομάσει στάχτες από σούβλες το Πάσχα. Θα μπορούσε να πει ό,τι θέλει η τερατογένεση. Όπως θα μπορούσα κι εγώ να συστήσω στους ομοφυλόφιλους να τον διαγράψουν από το σωματείο τους. Διότι αν δεν είναι αυτός κρυφή πούστρα, που βρήκε μαρκούτσια και μιλάει και βγάζει κόμπλεξ που ούτε στην φυλλάδα του δεν έχουν γραφτεί, ποιός είναι τελικά;

Διαβάστε ακόμα:

Θερμός καλλιτέχνης με ορμές σε νεαρά αγόρια