Ο «ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΔΑΝΕΙΚΑ» ΠΕΘΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ

 

Γαμημένος θάνατος. Το λέω έτσι διότι υπάρχουν και θάνατοι που τους γουστάρεις. Χαρίζουν μια υπέρβαση πνευματική, ίσως και ηδονική μαζύ, γιατί όχι και ερωτική, σ' αυτόν που σε λίγα δευτερόλεπτα θα σταματήσει να αναπνέει.

Γαμημένος θάνατος που βρήκε τον εμβληματικό αρχηγό των Motorhead. Χριστουγεννιάτικα. Χρονιάρες μέρες. Τον διέλυσε σε λίγα 24ωρα ένας καλπάζων καρκίνος, που τον πήρε πρέφα παραμονές Χριστουγέννων! Να σκεφθείς ότι είχε γεννηθεί τέτοια ημέρα, 24 Δεκεμβρίου το 1945.

Οι ροκάδες τον έμαθαν σα «Lemmy» τον Άγγλο Ian Fraser Kilmister διότι πιτσιρικάς, μπατηράκος και ορφανός, έκανε συνεχώς τράκα. Έλεγε στα φιλαράκια «Lend me», δάνεισέ με. Από τη αρχική λέξη Le του Lend και του Me γεννήθηκε το προσωνύμιο Lemmy. Μπλέχτηκε με τη ροκ μουσική, δεν θα μπορούσε να κάνει άλλη δουλειά.

«I will see you on the other side» το μήνυμα του Ozzy Osbourne για το «φευγιό» του Lemmy στις 28 Δεκεμβρίου. «We're forever grateful for all of your inspiration» o αποχαιρετισμός από τους Metallica. Αναφέρω δύο απ' όσα έγραψαν άτομα της rock κοινότητας στο facebook και το twitter.

Οι ίδιοι οι Motorhead έγραψαν: «Παίξτε δυνατά Motorhead, παίξτε δυνατά Hawkwind, παίξτε δυνατά Lemmy. Πείτε ένα ποτό, γιατί όχι περισσότερα. Γιορτάστε τη ζωή του αγαπημένου μας, όπως έκανε κι αυτός».

Διαβάστε ακόμα:

Δυο αδέλφια με την τρέλλα μέσα στο κεφάλι