ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΑ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ

 

Δεν είναι όμορφη, όμως το πρόσωπό της έχει μια ζωηράδα, μια φωτεινότητα και... επιβάλλεται στον θεατή. Δεν είναι γκόμενα, δηλαδή από κορμί μάπα το καρπούζι. Καμία αβάντα στην καριέρα της ότι είναι ξανθιά. Στο σινεμά, άλλωστε, παίζει το τσογλάνι, το κορίτσι με προσωπικότητα, καμία σχέση με χαζή, με αγαθομούνα. Είναι και κοντή, μόλις 1μ.56 η Ρις Ουίδερσπουν, που έγινε σταρ, που πήρε Όσκαρ επειδή είναι ηθοποιός. Επειδή με κλειστά μάτια ακουμπά επάνω της π.χ. μια κατοστάρα εκατομμύρια η εταιρεία παραγωγής για το κόστος μιας ταινίας.

Στο παλμαρέ της έχει και γκέλες, μεγάλες αποτυχίες η Reese Witherspoon που γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα στις 22 Μαρτίου, σα σήμερα το 1976. Αποτυχία στην κινηματογραφική βιομηχανία είναι να μη βγάλει τα λεφτά της ένα φιλμ, όχι να μη φτιαχτεί το έργο με καλλιτεχνική αξία, με ποιότητα. Στις μπίζνες ένα μετράει. Να αποφέρει κέρδη η επένδυση. Να αποσβεστεί το κεφάλαιο και αφού κονομήσουμε να πάμε για άλλα.

Η Ουίδερσπουν έκανε το μπαμ το 2001 με την «Εκδίκηση της Ξανθιάς», από τότε ξεχώρισε, έδειξε ότι είναι ικανή για χοντρό πρωταθλητισμό. Και τότε άρχισε η κρίση στο γάμο της με τον επίσης ηθοποιό Ράιαν Φιλίπε. Τα παιδιά ερωτεύθηκαν, ήταν ένα πολύ ωραίο ζευγάρι, παντρεύτηκαν το 1999, έκαναν δύο παιδιά, όμως άρχισε να «μιλάει» η... διαφορά καριέρας. Στάσιμος ο άνδρας, σε φάση εκτίναξης η γυναίκα. Χώρισαν το 2006.

Το Όσκαρ έδωσε το 2006 στην Ρις Ουίδερσπουν η... Τζουν Κας, η γυναίκα του θρυλικού Αμερικανού τραγουδιστή κάντρυ Τζώνυ Κας. Ο Ιοακίμ Φήνιξ ήταν στην ταινία ο Τζώνυ και η Ρις έπαιξε το ρόλο της Τζουν. Ρεσιτάλ και οι δυο τους.

Ήταν 15 χρονών η Ουίδερσπουν όταν πήγε σε δοκιμαστικό προκειμένου να εξασφαλίσει έναν από τους μικρούς ρόλους της ταινίας «Συνέβη το καλοκαίρι». Δεν χρειάστηκαν πολύ να καταλάβουν με ποια είχαν να κάνουν, της έδωσαν το πρώτο ρόλο, της πρωταγωνίστριας! Καμία έκπληξη. Το ταλέντο δεν κρύβεται, κάνει κρα, μάλιστα όταν η ταλαντούχα είναι τσαούσα. Όταν «λέει» στον παραγωγό, στον σκηνοθέτη «Παίξε μαζί μου, δεν θα χάσεις, είμαι ο άνθρωπος που ψάχνεις...».

Τα έφτιαξε με τον συνάδελφο χολυγουντιανό ηθοποιό, τον «gay καουμπόυ» Τζαίηκ Τζίλενχαλ, αλλά χώρισαν πριν παντρευτούν. Τελικά, καμάκωσε έναν μπάνικο τύπο που δούλευε στο γραφείο του ατζέντη της και μ' αυτόν ξαναπαντρεύτηκε η κυρία Ουίδερσπουν.

Διαβάστε ακόμα:

Ο προδότης του μπουζουκιού