Η ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

 

Γυναίκα κακιά, δόλια, πανούργα, μοχθηρή και δολοφόνος. Γυναίκα που δεν δίστασε στην ζωή της να τολμήσει τα πάντα- ενάντια σε Θεούς και ανθρώπους- για να κρατήσει την θέση της ή να εκδικηθεί τον άντρα της. Μήπως όμως είχε και λίγο δίκιο;

Για να την παντρευτεί ο Αγαμέμνων σκότωσε τον άντρα της και το παιδί της. Και μετά την παρέσυρε με ύπουλο τρόπο στην Αυλίδα, να φέρει την μικρή Ιφιγένεια για να την θυσιάσει. Αυτό η Κλυταιμνήστρα δεν του το συγχώρεσε ποτέ. Είχε τεράστια γαλάζια μάτια και ο Αγαμέμνων, αφού την παντρεύτηκε, παινευόταν για την ομορφιά, τη λυγερή κορμοστασιά και την επιδεξιότητά της στα γυναικεία έργα. Αν δεν υπήρχε η σύγκριση με την ομορφιά της αδελφής της Ελένης, σίγουρα η Κλυταιμνήστρα θα ήταν η υπέρτατη καλλονή της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας.

Η Κλυταιμνήστρα ήταν κόρη του Τυνδάρεω και της Λήδας, ήταν αδελφή της ωραίας Ελένης και τον Διόσκουρων. Πρώτος της άντρας ήταν ο Τάνταλος με τον οποίο είχε αποκτήσει ένα αγοράκι που το σκότωσε ο Αγαμέμνονας μαζί με τον Τάνταλο, για να την παντρευτεί. Κι’ ύστερα, όταν οι Αχαιοί είχαν μαζευτεί με τα πλοία τους στην Αυλίδα για να επιτεθούν στην Τροία, ο Αγαμέμνονας φαίνεται να αναγκάστηκε από το χρησμό να θυσιάσει την κόρη τους, Ιφιγένεια. Ζήτησε με δόλο από τη γυναίκα του να έρθει στην Αυλίδα, ισχυριζόμενος αρραβώνα της κόρης τους με το πρωτοπαλίκαρο των Ελλήνων, τον Αχιλλέα. Κρυφά τέλεσε τη θυσία και μετά έστειλε την Κλυταιμνήστρα πίσω στο Άργος. Από εκείνη τη στιγμή η Κλυταιμνήστρα οργάνωνε σχέδια εκδίκησης, ενώ από την πικρία της, δεν φερόταν καλά και στα υπόλοιπα παιδιά τους. Τον Ορέστη τον έδιωξε μακριά, την Ηλέκτρα την είχε σαν δούλα και κατά τη διάρκεια του Τρωικού Πολέμου μάλιστα, απάτησε τον Αγαμέμνονα με τον ξάδερφό του, τον Αίγισθο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο nikosonline.gr