ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ

 

Μεγάλο όνομα της αμερικάνικης μουσικής.Έγινε πασίγνωστος με τη δουλειά του, όχι επειδή είναι τυφλός. Συνθέτης και τραγουδιστής με επιτυχίες, με πωλήσεις, που τον κατατάσσουν μέσα στους πρώτους. Στους πολύ πρώτους.

Πολλά έχεις να πεις για τον Stevland Hardway Judkins που έγινε γνωστός ως Stevie Wonder. Κι όλα, θα σημείωνε κανείς, πιθανόν να αφορούσαν οποιονδήποτε ταλαντούχο καλλιτέχνη, κάθε τραγουδοποιό, όπως τον Στήβυ Ουώντερ που γεννήθηκε σα σήμερα στις 13 Μαϊου το 1950. Τυφλός ήρθε στον κόσμο.

Σ' αυτό στέκεσαι. Ότι η εκ γενετής τυφλότητά του δεν τον εμπόδισε να «βλέπει», να επικοινωνεί τόσο έντονα, τόσο «εισπρακτικά» με το γύρω του, με τον κόσμο, με την εποχή του, απόδειξη ότι έφτιαξε τραγούδια που αρέσουν ο πολυβραβευμένος νεγροαμερικανός.
Τυφλός. Απλά δεν βλέπει. Δεν είναι τυφλός σε σκέψη. Σε προβληματισμό. Σε συναισθήματα. Στην επαφή του με κάποιον, με κάποιους που εκείνοι βλέπουν, που διαθέτουν όραση υγιή και δυνατή.

Από τα 11 χρόνια του ο Στήβυ «είδε» ποιος είναι. Ότι η μουσική, η τραγουδοποϊια είναι αυτό που του αρέσει, που γεμίζει φως τη ζωή του. Και απ' αυτή την ηλικία, τα 11, συνεργάζεται μέχρι σήμερα με την ίδια εταιρεία δίσκων.

Διαβάστε ακόμα:

Ούτε σοφός ήταν ούτε μάγος