ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΤΥΛΟΥ

 

Η «γενοκτονία» ως όρος καθιερώθηκε πια στη δίκη της Νυρεμβέργης, όταν καταδικάστηκαν τα εγκλήματα των Ναζί κατά των Εβραίων. Η επισημοποίηση του όρου Γενοκτονία έγινε σε γενική συνέλευση του ΟΗΕ το 1948.

Τον περασμένο αιώνα τρεις είναι οι μεγάλες γενοκτονίες. Των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου, και των Εβραίων. Διεθνώς δεν έχει αναγνωριστεί μονάχα η γενοκτονία των Ποντίων, εκτός της Ελλάδος και της Κύπρου.

ΔΙΝΩ ΕΝΑ κείμενο από ποντιακό μέσο στις 15 Μαϊου 2016, το υπογράφει ο κύριος Ιωάννης Κατσουλέας Κομνηνός, του Συνδέσμου των Απανταχού Κομνηνών Στεφανόπουλων. Διαβάζουμε...

...Στις 19 Μαϊου έχουμε μία ζοφερή επέτειο. Την γενοκτονία των αδελφών μας ΠΟΝΤΙΩΝ. Με τους Γερμανούς συμβούλους οι βάρβαροι Νεότουρκοι εφάρμοσαν την πολιτική της γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων. Οι ίδιοι οι Γερμανοί από την θέση των ηγεμόνων της Ευρώπης, επιχειρούν σήμερα για μία ακόμη φορά την γενοκτονία των Ελλήνων.

Εμείς οι Κομνηνοί Στεφανόπουλοι του οίκου του Οίτυλου, κλίνουμε το γόνυ ευλαβικά και αποδίδουμε τιμή και δόξα στους αδικοχαμένους αδελφούς και αδελφές μας.

Ό,τι και να κάνουν όμως οι βάρβαροι, η σπορά των Ποντίων θα βλασταίνει και θα δυναμώνει. Η Ποντιακή λαλιά δεν σιώπησε ποτέ στης Τραπεζούντας τα μέρη, κάτω από το όρος Μελά. Στην αρχή ψίθυρος και σιγά-σιγά βουή που με τη φωνή του κεμεντζέ παιάνας γίνεται και στα πέρατα γροικιέται.

«Η Τραπεζούντα η όμορφη του πόντου το καμάρι Θεός το θέλει να γενεί Πρωτεύουσαν μας πάλι».

Η γη που πατάτε Βάρβαροι, είναι γη των Ελλήνων, δεν την ξεχνάμε και ούτε παραιτούμεθα των δικαιωμάτων που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, που έχουν ποτίσει με το αίμα τους κάθε εκατοστό της.

Διαβάστε ακόμα:

Από τα μεγαλοπρεπέστερα θεάματα πάνω στη γη