ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ, ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ!

 

Πίσω από το περιβόητο σταυροπόδι της Σάρον Στόουν, στην ταινία Βασικό Ένστικτο του 1992, κρύβεται ο Ολλανδός σκηνοθέτης Πωλ Βερχόφεν. Η περίπτωση ο άνθρωπος. Ανοίγει το στόμα του και όποιον πάρει η μπάλα. Κι όταν μιλάμε για μπάλα, δεν εννοούμε εκείνη του ποδοσφαίρου αλλά την άλλη που τη βάζανε στο κανόνι.

«Ο Χριστός δεν αναστήθηκε» λέει ο 78 χρόνος Paul Verhoeven που είχε σπουδάσει μαθηματικά και φυσική και στο δρόμο μπλέχτηκε πρώτα με την τηλεόραση και μετά το σινεμά. Τι του λές; Ότι ναι μέν δεν αναστήθηκε ο Ιησούς, όμως αυτό δεν λέγεται.

''Φτιάχνω ταινίες και δείχνω την πραγματικότητα'' λέει ο Ολλανδός.'' Όχι όπως άλλοι filmakers που όλα τα έργα τους παρουσιάζουν σκηνές σεξ με την πρωταγωνίστρια να φοράει σουτιέν''.

Στη νέα του ταινία μια γυναίκα, που την παίζει η Ιζαμπέλ Υπέρ, πέφτει θύμα βιασμού, αλλά δεν είναι εκείνη το...θύμα. Είπαμε. Το σεξ, όπως και η βια είναι πραγματικότητα. Η αναγκαιότητα. Η αλήθεια του σύμπαντος. Αυτό υποστηρίζει ο καλλιτέχνης. «Με βία δημιουργήθηκε το σύμπαν, με την καταστροφή, και με το σέξ αναδημιουργείται η ζωή»

Τελειώσαμε. Βία και σεξ είναι οι κυρίαρχες δυνάμες του σύμπαντος. Τελειώσαμε. Καλές και άγιες είναι οι φιλοσοφικές αναλύσεις, οι στοχαστικές σκέψεις, όλα όσα έχουν καταθέσει τα πιο σπουδαία μυαλά της ανθρωπότητας, όμως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δίδυμο. Βία και Συνουσία. Συνουσία και Βία. Σπέρμα και Αίμα, που λέει ο Βερχόφεν.

Ο αποδυτηριάκιας, βέβαια, έχει και το άλλο κομμάτι της τριπλέτας. Η Αναρχία. Αυτή είναι η αρχή του σύμπαντος. Η Αναρχία.

Διαβάστε ακόμα:

Μια ζωή έψαχνε τον έρωτα