NUREYEV

 

Η ζωή του πέρα από τη λάμψη, την φήμη και την δημοσιότητα συνοδεύτηκε και με ιστορίες γεμάτες έρωτα, σεξ και σκάνδαλα. Ο Νουρέγιεφ ήταν ομοφυλόφιλος και ουδέποτε έκρυψε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Συνδέθηκε ερωτικά με τον Δανό χορευτή Erik Bruhn, ο οποίος υπήρξε ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής του.

Ο Ρουντόλφ Χαμέτοβιτς Νουρέγιεφ, γεννήθηκε στο Ιρκούτσκ στις 17 Μαρτίου του 1938 και πέθανε στο Παρίσι στις 6 Ιανουαρίου του 1993. Σε ηλικία μόλις 55 ετών. Ταταρικής καταγωγής, Ρώσος χορευτής και χορογράφος, από τους κορυφαίους του 20ου αιώνα στο κλασικό μπαλέτο.

Σ' ένα βαγόνι της Υπερσιβηρικής αμαξοστοιχίας, μια γυναίκα σχεδόν ετοιμόγεννη με τις τρεις της κόρες ταξίδευε για το Βλαδιβοστόκ, όπου υπηρετούσε στον Κόκκινο Στρατό, ο σύζυγος της. Μέσα στην κούραση και τις ταλαιπωρίες που προξενούσε ένα τέτοιο ταξίδι εκείνη την εποχή, άρχισε να αισθάνεται περίεργα, μέχρι που έσπασαν τα νερά της. Και εκεί μέσα στο βαγόνι κοντά στην πόλη Ιρκούτσκ, έφερε στον κόσμο το τέταρτο και τελευταίο παιδί της μουσουλμανικής στο θρήσκευμα οικογένειάς της- που ήταν αγοράκι.
Το αγοράκι μεγαλώνοντας έδειξε μεγάλη έφεση στον χορό και ξεκίνησε την καριέρα του από τα διάσημα μπαλέτα Κίροφ το 1958 αφού πρώτα σπούδασε στην Ακαδημία Βαγκάνοβα της Αγίας Πετρούπολης έχοντας γίνει δεκτός το

1955, σε ηλικία 17 ετών. Σύντομα αναδύθηκε η τεχνική, η αρμονία και το ταλέντο του, κάτι που συνέτεινε ώστε να γίνει πρωταγωνιστής στους περισσότερους βασικούς ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο nikosonline.gr