Τι συμβαινει με το La La Land;

 

Γιατί όλος αυτός ο πανικός με το La La Land; Γιατί είναι υποψήφιο για 14 Oscar; Είναι τόσο αριστούργημα πια; Είμαστε τώρα να βλέπουμε χαζοχαρούμενα μιούζικαλ όπου όλα είναι χρωματιστά και γυαλισμένα; Η ταινία στοίχισε 30 εκατομμύρια δολάρια, και μέχρι στιγμής έχει εισπράξει 280 εκατομμύρια.


Σε όποια παρέα βρεθώ τον τελευταίο καιρό, όλοι μιλάνε για το La La Land. Οι μισοί και παραπάνω το θεωρούν αηδία και κλαίνε τα λεφτά τους. Για τόσο πολύ μιλάμε! Κάποιοι είναι αμήχανοι και αδιάφοροι, μερικοί το λατρεύουν…. Αλλά όλοι αναρωτιούνται γιατί να είναι υποψήφιο για 14 Oscar;

Θα σας εξηγήσω τα πάντα: Μια φορά και έναν καιρό... ήταν ένας πιανίστας της Jazz και μια σερβιτόρα που ήθελε να γίνει ηθοποιός. Αυτός ασφυκτιά με όσα συμβαίνουν την σύγχρονη εποχή με την Jazz, κι’ αυτή τρέχει συνέχεια σε οντισιόν, που την απορρίπτουν συνέχεια. Συναντιούνται και ερωτεύονται. Μια απλή ρομαντική ιστορία που την έχουμε δει δεκάδες φορές, η οποία όμως σ’ αυτήν την ταινία αποδίδεται με τόσο νοσταλγικό, τρυφερό και ρομαντικό τρόπο… που ζεις και συ ένα χρωματισμό παραμύθι.

Στην εποχή μας η μαγεία του κινηματογράφου πάει να χαθεί, μια και σχεδόν όλα πια είναι κατασκευασμένα στα τεχνολογικά ψηφιακά εργαστήρια. Οι ηθοποιοί παίζουν ελάχιστα σε πράσινο φόντο, κάνουν γκριμάτσες και εκφράζουν συναισθήματα και μετά βλέπουν τους εαυτούς τους στο διάστημα, ή δίπλα σε κτίρια που πέφτουν ή ανατινάζονται. Πολλοί σούπερ ήρωες, πολλά κόμικς, πολύ βία, ρομπότ και ηλίθια action movies.
Η ακαδημία κινηματογράφου μάλλον επίτηδες έδωσε στην ταινία 14 υποψηφιότητες μόνο και μόνο για να…..

Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr