ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΙΑΝΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ

 

Δύο αδέλφια. Μπεν Άφλεκ και Καίησυ Άφλεκ. Ο μεγάλος, 45χρονος, είναι ο φιρμάτος. Ο βεντέτος. Αυτός που απασχολεί τα μήντια με την προσωπική του ζωή. Μέτριος ηθοποιός. Δήθεν σκληρός, ζενπρεμιεράτος, βέβαια. Στις ταινίες παίζει το παλληκάρι. Δεν είναι Μπραντ Πητ, ο ερωτικός άνδρας, όμως πολύ πάνω από τα κυβικά του έχει πάρει μια θέση στο παγκόσμιο σινεμά.

Ο άλλος, ο 42χρονος Καίησυ Άφλεκ είναι ο παικταράς. Ηθοποιάρα. Σίγουρα όλοι τον έχουν δει σε μια από τις πολλές ταινίες που έχει συμμετοχή, όχι πρώτο ρόλο, και γι’ αυτό δεν στάθηκαν επάνω του. Δικαιολογημένα. Δεν τον πιάνει το μάτι σου. Αυτός πήρε το όσκαρ 2017, πρώτου ανδρικού ρόλου.

Εγώ τον γνώρισα στην ταινία Η Δολοφονία του Τζέσε Τζαίημς από τον Δειλό Ρόμπερτ Φόρντ. Καουμπόυκο έργο του 2017. Τεράστια ταινία, κοντά στις 3 ώρες. Ο Μπράντ Πητ εκπληκτικός είναι ο επικηρυγμένος θρυλικός ληστής Τζέσε Τζαίημς που τον δολοφονεί ο θαυμαστής του και μέλος της συμμορίας του, ο Καίησυ Άφλεκ. Μαμούνι ο τύπος. Φάτσα αντικινηματογραφική. Ταλέντο, όμως. Διαμάντι. Μ’ όλη τη σημασία της λέξης.

Ο Caled Casey Affleck κέρδισε το όσκαρ για το ρόλο του στο Manchester by the Sea, Μία Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα, του 54χρονου γεννημένου στο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης Κένεθ Λόνεργκαν, σενάριο και σκηνοθεσία. Ένα σπαρακτικό οικογενειακό δράμα, και μελό και παραμυθάκι, όμως δουλεμένο με μαστοριά.

Κάτι προσωπικό για τον Καίησυ Άφλεκ. Μετά από 10 χρόνια γάμου χώρισε από την γυναίκα του, επίσης ηθοποιό, με την οποία έχει δύο παιδιά. Η πρώην σύζυγός του είναι η αδελφή του Ιοακίμ Φοίνιξ και του άλλου φοβερού ταλέντου, μακαρίτη αδελφού του, Ρίβερ Φοίνιξ, που πέθανε στα 23 του από ναρκωτικά.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΤΑΡΑΣ