Ορχηστρα Smyrna: Αξια κοριτσια

 

Μια ανθοδέσμη από κορίτσια αποτελούν αυτό το αξιόλογο συγκρότημα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Θαυμάσιες φωνές, υπέροχες μουσικοί και ακούραστες κοπέλες που έχουν βάλει στόχο με τη νεανική τους διάθεση να φέρουν τη μουσική αυτή στο προσκήνιο, δίνοντάς της το χώρο που της αρμόζει στα μουσικά δρώμενα, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν το υλικό που επιλέγουν να παρουσιάσουν με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις.

Μου έστειλαν το καινούργιο τους cd και ξετρελάθηκα. Δεν το πίστευα ότι μπορεί να έχουμε ένα τέτοιο συγκρότημα που να αγαπά το παραδοσιακό τραγούδι, να ασχολείται αμιγώς μ΄ αυτό και να αποτελείται μόνο από γυναίκες. Πατώντας το play το γραφείο μου γέμισε με υπέροχους ήχους που αμέσως με έκαναν ν’ ακουμπήσω την πλάτη μου πίσω και να ακούσω προσεκτικά.

Βάλθηκα να μάθω περισσότερα και μίλησα με την Πένυ Παπακωνσταντίνου για να μου τα πει όλα: «Το γκρουπ το ξεκίνησα πριν από 7 χρόνια, όταν τότε συνεργαζόμουν με τον Ανδρέα Τσεκούρα (είχε στήσει την Εστουδιαντίνα του Βόλου -ορχήστρα που αποτελούταν μόνο από άντρες) και μου πρότεινε να στηθεί μια αντίστοιχη γυναικεία ορχήστρα».

Με σκοπούς, ρυθμούς, χρώματα και τραγούδια από την Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών, τα κορίτσια γοητεύουν και παρασύρουν το ακροατήριο να γλεντήσει σα μια μεγάλη παρέα και να …

Διαβάστε την συνέχεια, δείτε και το βίντεο στο nikosonline.gr