ΤΑ ΣΚΥΛΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΜΑΘΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ

 

Το σώσε έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Σόφια. Μέσα στο γήπεδο «Αρένα» ήταν 17.000 και απ’ έξω άλλοι 4.000, για τον Βασίλη Καρρά. Μετά την πολιτική αλλαγή στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, το 1989, η Βουλγαρία άνοιξε τον ορίζοντα στους Έλληνες νυχτόβιους τραγουδιστές. Όχι μόνον στην Κύπρο και στους ομογενείς Αυστραλία, Καναδά, αλλά εμφανίσεις και στην πρωτεύουσα της γειτονικής μας Βουλγαρίας.

Περαστικός ήμουν τα Χριστούγεννα του 2016 στη Σόφια και στους δρόμους μπάνισα αφίσες για τη... συναυλία του Βασιλη Καρρά, που θα έδινε μετά 5 μήνες! Όποιος προλάβει.

Σημειώνω. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να διασκεδάσω το μύθο της... πολιτικής αλλαγής. Ότι κάτι άλλαξε, πραγματικά και ποιοτικά, σε μια χώρα επειδή αυτή γίνεται κομουνιστική, σοσιαλιστική, χουντική, δημοκρατική. Παραμύθι φούρναρης.

Μέχρι το 1989 οι Βούλγαροι δεν ξέρουν τα σκυλάδικα τραγούδια. Δεν τα άκουγαν. Δεν παίζονταν σε κέντρα, στις ταινίες, στην τηλεόραση. Με την ανατροπή και την απώλεια της εξουσίας από το κομουνιστικό κόμμα, μετά από 45 χρόνια, επιτόπου γεννιέται η σχολή του βουλγάρικου σκυλοτράγουδου. Τους έδειξαν το δρόμο Έλληνες τραγουδιστές που από μαγαζιά της εθνικής οδού έκαναν αρπακτές στην Βουλγαρία.

Τι άλλαξε στην Ελλάδα της δεξιάς με την πρώτη φορά αριστερά; Τίποτα. Ούτε και πρόκειται να μας αλλάξει η... αριστερή κυβέρνηση. Ούτε ο κόσμος θα αλλάξει την... αριστερή κυβέρνηση.

Φοβερό αυτό που συμβαίνει στην Βουλγαρία, κανονική πιάτσα ελληνικού τύπου σκυλέ τραγουδιού. Καψούρικα, αμανετζήδικα φτηνοτράγουδα.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΜΑΤΣ ΣΤΗ EUROVISION